Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tomia Okamuru pod palbou

Rozhovor Barbory Tachecí s Tomiu Okamurou ve čtvrteční Mladé frontě bude doufám pro pana Okamuru inspirací pokračovat dál v jasně formulovaných pravicových názorech. Rozhovor byl totiž důkazem, že to u nás rozhodně není snaha marná.

Ráda bych si přečetla stejně vedený rozhovor například s Vladimírem Špidlou, podle mne vysoce nebezpečným levicovým extrémistou, který chce „kategorickým imperativem zajistit prostřednictvím politiky rovnost“, který podstatnou úlohu levice současnosti vidí v její „povinnosti znovu a znovu redefinovat pokrok“ a pro něhož je hlavním osobním cílem postavit se „proti stále se rozšiřující komodifikaci společnosti, která dělá z věcí a vztahů komoditu, tedy zboží a to je zdrojem nerovnosti“.

Výše uvedené citáty pana Špidly, mimochodem na rozdíl od pana Okamury aktivního politika, jsou jako vystřižené z knihy Karla Marxe „Kapitál“, který nastoluje společnost postavenou na nesmiřitelné třídní nenávisti, kde ústředním cílem jedné skupiny lidí je totální likvidace skupiny druhé.  Komunističtí následovníci „Marxova učení“ vyvraždili v rámci tohoto třídního boje milióny nevinných životů ve vězeních, na popravištích, komunistických koncentrácích a v gulacích. V polovině dvacátého století jsme byli svědky dvou hrůzných systémů. Jeden, který byl postaven na rasové nenávisti a druhý, stejně strašlivý, nastolil nenávist třídní. Jak ukázal rozhovor Barbory Tachecí s Okamurou, jsme bohužel svědky toho, že na rozdíl od hypersenzitiního odsuzování všeho, co by mohlo mít co dočinění s rasovou nenávistí, jsou otevřeně nenávistná levicová témata zaměřená proti jasně definovaným skupinám lidí přehlížena nebo je jim dokonce vyjadřována podpora.

Podobných rozhovorů jako ten ve čtvrteční Mladé frontě s panem Okamurou jsem v médiích četla poměrně hodně. Ale nemohu si vzpomenout, že by některý z bývalých či současných komunistů byl kdy podroben stejně sžíravým otázkám s emotivní argumentací typu „vaše podpora progresivnímu zdanění (prosazování milionářské daně, návrh vyšších pokut řidičům v luxusních autech…) je jasnou ukázkou třídní nenávisti… jde z vás strach, protože stejně jako vám podobní v historii si přejete kulku do hlavy každému, komu se vede lépe než vám, zřejmě si přejete vyvraždit celou jeho rodinu a zbylé široké příbuzenstvo poslat do pracovních lágrů…“.

Levicová socialistická ideologie žene celou Evropu do záhuby, ale mediální a intelektuální evropské elity se vesměs narcisisticky ukájejí nad svojí morálností a humánností pouze tehdy, když mohou bojovat proti rasové nesnášenlivosti, mnohdy i uměle jimi utvářené. Není to rozhodně o tom, zavírat oči před projevem rasové nenávisti, ale je to o jednostranném vychýlení naprostého „zbožštění“ boje proti rasové nespravedlnosti na straně jedné a totální ignoraci k jakýmkoli projevům nenávisti třídní na druhé.

Pro všechny podobné „bojovníky za morálku a humanismus“ je velmi poučný citát Ayn Rand „Nejmenší menšinou na světě je jednotlivec. Ti, kdo popírají práva jednotlivců, se těžko mohou pasovat na obhájce menšin.“

Autor: Tereza Kakosová | neděle 5.6.2011 10:22 | karma článku: 36,64 | přečteno: 3764x
  • Další články autora

Tereza Kakosová

Proč nám už ňák nejdou slova přes pysky?

Porozumět větám vysloveným ve veřejném mediálním prostoru se stává čím dál tím nemožnější. S aktuálním vrcholením počtu politických debat je to ještě zřetelnější. Jazyk nám prostoupila slovní spojení a větná klišé, kterým nerozumí ani ti, z jejichž úst vypadávají. Nad vyslovenými myšlenkami přestala být potřeba se zamyslet. Nedělají to ti, kteří je formulují, ale ani ti, kteří jim naslouchají. Důležité je jen jedno, že věta obsahuje slova dostatečně veřejno-státně-správně neurčitá.

5.10.2013 v 8:11 | Karma: 21,11 | Přečteno: 1113x | Diskuse| Ostatní

Tereza Kakosová

Konkurovat nebo nekonkurovat Číně to je, oč tu běží!

Tak dlouho jsme si za reálného socialismu chránili naše sociální výdobytky, až se staly pouhými zbytky, o které nikdo nestál. Komunisté nás přesvědčovali o jejich výhodách, předhazovali nám srdcervoucí osudy prostých lidí hozených všanc bezcharakterním kapitalistickým vykořisťovatelům, a když nebylo zbytí, chránili nás i před námi samotnými.

6.5.2012 v 22:01 | Karma: 32,91 | Přečteno: 2738x | Diskuse| Ostatní

Tereza Kakosová

Sociál(istické) výdobytky si brát nenecháme!

Když na počátku letošního roku vyšlo najevo, že název seriálu „Hříšní lidé města pražského“ inspirovaného pražským podsvětím třicátých let je aktuálnější, než se zdá, a že schopnosti policejního rady „Vacátka“ jsou dnes spíše ve službách „hříšných lidí“ než naopak, zvedla se vlna celonárodního znechucení a odporu (myšleno hnusu).

6.5.2012 v 9:44 | Karma: 32,45 | Přečteno: 1953x | Diskuse| Ostatní

Tereza Kakosová

Nenechme se už strašit koncem EU!

Nevím jak ostatní, ale já už se minimálně půl roku při jakémkoli setkání, ať už pracovním, přátelském nebo zcela náhodném, setkávám s lidmi, kteří mají strach ze své budoucnosti. Ten strach nemá vůbec nic co dočinění s jejich aktuálním pracovním nebo osobním životem. Ba možná naopak. V práci se daří, zakázky jsou, osobní život je zalitý sluncem. Tak co je tím pomyslným stahujícím se černým mračnem nad jejich individuálními osudy? Médii a evropskými úředníky hystericky vykreslovaná apokalypsa Evropské unie.

1.1.2012 v 18:05 | Karma: 37,59 | Přečteno: 2589x | Diskuse| Ostatní

Tereza Kakosová

Komunismus a Europeismus. Co mají společné?

Mnohokrát v životě jsem si ověřila, že stačí obyčejný selský rozum a určitá míra pozornosti a snadno vysledujete aktuální společenské problémy, pnutí i budoucí trendy. Chce to možná jen víru ve vlastní názor a ochotu používat vlastní rozum (...ne ten médii naservírovaný).

29.12.2011 v 13:08 | Karma: 44,63 | Přečteno: 5444x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Za napadení na koupališti v Dubí dostali tři muži až čtyřleté vězení

23. dubna 2024  10:45,  aktualizováno  11:41

Okresní soud v Teplicích poslal do vězení tři ze šesti obžalovaných v případu napadení mladíka na...

V Letech otevřeli památník holokaustu Romů a Sintů. Za války tam stál koncentrák

23. dubna 2024  9:59,  aktualizováno  11:30

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku....

Kolegu lídra kandidátky AfD zadrželi, dával Číně informace z europarlamentu

23. dubna 2024  8:38,  aktualizováno  11:30

Německá policie zadržela v noci v Drážďanech spolupracovníka Maximiliana Kraha, lídra kandidátky...

Wagnerovec po návratu z fronty zavraždil ženu, tělo rozřezal do dvou kufrů

23. dubna 2024  11:26

Rusko se v souvislosti s návratem vojáků z ukrajinského bojiště potýká s narůstající kriminalitou....

  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3101x
Hlásím se ke kapitalismu, ke konzervativnímu myšlení a k tradičním evropským hodnotám. Nahání mi hrůzu environmentalismus, multikulturalismus a Evropská unie. A nemám ráda tvrzení, že nikdy nevíme nic jistě, nikoho nemáme morálně hodnotit a svět není černobílý.

Seznam rubrik