Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

xchickox007

16. 9. 2010 21:30
lepší 10 příruček o sexu jak jeden fanatický katolík...

Příručka o sexu (i špatně napsaná) vás nezabije, ani Vám neomezí svobodu, ale dejte fanatickým katolíkům moc a sme v pr**** všichni:-(

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

12. 9. 2010 21:55
příručka je možná paskvil

....vaše názory na cenzuru a zatajování informací o sexu jsou ale smutné. Jímá mě hrůza z myšlenky návratu ke středověku......ještě bychom mohli zahalovat nohy od stříně. To už tu taky bylo.Rv

0 0
možnosti
V

Vikina2

11. 9. 2010 17:32
Och, och

R^R^R^

0 0
možnosti
LV

xchickox007

11. 9. 2010 17:16
Fanatici vs Společnost

http://www.rozhlas.cz/radiowave/session/_zprava/782309

Na Radiu Wave proběhla diskuze, kde je jasně ukázáno co je zač VORP, HPŽ a podobné organizace... Jochová nedokázala argumenty obhájit smysl VORPU, naopak svým nesmyslným vyjadřováním podtrhla to, že jde o to upoutat na sebe pozornost a ochránit "své ovečky" od skutečných pravdivých informací...

Podobá se to islámu, teroristům AL-Kajdy, kde jim instruktoři rekrutům také vtloukají do hlavy, že současný svět je špatný a brání pravdivým informacím...

Rodič fanatik nemá právo ovlivňovat svoje děti na úkor společnosti, i když by si samozřejmě přál mít dítě fanatika a zmenožnil mu přístup k relevantním odborníky položeným informacím...

0 0
možnosti
MP

miss icefyre

25. 8. 2010 16:38
metodická

je přídavné jméno :-) příslovce by bylo "metodicky" :-P;-)

0 0
možnosti
LV

xchickox007

25. 8. 2010 12:23
O co hlavně jde aneb rodičovská svoboda

Příručku jsem četl, má jistě svoje mouchy, a jistě by se dalo spekulovat o tom, že je výsledkem lobby někoho jiného ale jádro problému je v něčem jiném. Článek je dobrý, dá se říct že se s autorkou v mnohém shodnu.

Stát má, ale určitou zodpovědnost a bránit nějakou peticí o pár lidech, aby se děti dozvěděli o tom co je to kondom, nebo že existuje antikoncepce, nebo, že předmanželský sex je něco strašně zlého je naprostá hloupost. Ono by taky mohl vzniknout precedens, že dítěti jehovistů by např. nebyla podána transfůze, nebo rodič radikálního muslima, by si nárokoval právo učit dítě vyrábět bombu nebo nechodit na hodiny českého jazyka.

Proto je spíš na odpovědných lidech, ministerstvu a pod... aby diskutovali o vyvážené a rozumné formě příručky tak aby byla adekvátní věku a konzultována s učiteli napříč školami.

Ustupovat katolíkům je hloupost, katolíci v naší zemi nevládnou a ustoupíte jedněm, chytnou se toho romové, muslimové a pod...a nakonec nejhorší postavení tu bude mít čech.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

25. 8. 2010 12:28
Re: O co hlavně jde aneb rodičovská svoboda

R^ asi tak, právo na informace by mělo v demokratickém režimu mít přednost před právem na "ochranu před informacemi". Škodlivost info o sexu mi připomíná chartu 77. Nečti a odsuď. Info o sexu děti nenutí do předčasného sexu, ale chrání je před zneužitím, chorobami a nechtěným předčasným otcovstvím. Navíc je prokázáno, že sexuální osvěta nejen že nevede k předčasnému sexu, ale naopak k vyšší odpovědnosti.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

25. 8. 2010 12:08
rodiče v tomto pojetí

jsou "vlastníky" dětí a mohou s nimi nakládat jako s objekty.....což je hnus.

Ač se řadím k svobodomyslným lidem, myšlenka na děti, které jsou objeti jehovistů, makrobiotiků, či asexuálních frustrantů mě nenaplňuje pýchou z negativních dopadů této "rodičovské svobody".

O svobodu dětí se tu totiž nejedná, jde výhradně o boj za svobodu rodičů limitovat své děti podle vlastních mentálních limitů.

Dítě by mělo dostat možnost "ochutnat i zakázané" a na prahu dospělosti si samo utvoří obraz, co zakotví ve svých hodnotách a co zavrhne. S ostatními záležitostmi to tak funguje bez problémů.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

25. 8. 2010 12:09
Re: rodiče v tomto pojetí

oběti v objetí.....kurňa se mi zase něco povidlo;-D

0 0
možnosti
M

milanalois

24. 8. 2010 17:18
Napsala jste to velmi pěkně.

Souhlasím s Vaším názorem od začátku až do konce.

0 0
možnosti
AF

Alex1966

24. 8. 2010 14:53
Konzervativismus versus zdravý rozum a právo na bezpečnost

Stát má na své občany jisté minimální nároky. Pokud se civilizace pracně dohrabala k poznání, že není bezpečné, aby někdo u svých nezletilých potomků způsobil vznik TBC, vytvořila si proti tomu mechanismy. V zájmu ochrany jiných občanů i potenciálních nezletilých obětí.

Pokud konzervativní tmáři šíří myšlenky jako "Zda, kdy a jak se rodiče rozhodnou seznámit své dítě se sexem je výhradně a pouze jejich věc." současně se zákazem sexuální tématiky ve školním vyučování, jde o naprosto stejnou záležitost. Trestní odpovědnost rodičů přichází pozdě, ex post. Je nutno hájit zájem neplnoletých a nezletilých včas. A v zájmu vlastního potomka zaručit, že i okolí, ve kterém se pohybuje, bude informováno a poučeno.

Tím nijak nehájím, že zmiňovaná příručka je napsána kvalitně.

0 0
možnosti
N

netbooster

24. 8. 2010 16:43
Re: Konzervativismus versus zdravý rozum a právo na bezpečnost

Velmi rozumný názor.R^

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

24. 8. 2010 13:55
Proč se bát toho...

...že mnou VYCHOVANÉ dítko pokazí nějaký kantor s nějakou příručkou?;-);-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3101x
Hlásím se ke kapitalismu, ke konzervativnímu myšlení a k tradičním evropským hodnotám. Nahání mi hrůzu environmentalismus, multikulturalismus a Evropská unie. A nemám ráda tvrzení, že nikdy nevíme nic jistě, nikoho nemáme morálně hodnotit a svět není černobílý.

Seznam rubrik