Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

20. 10. 2010 0:13
Lidé ve 30. letech zažili výhody"demokratického" kapitalismu

proto usilovali o změnu. Nacismus přinesl zkázu, ale v případě komunismu se trefili, následovala jedna z nejlepších epoch v dějinách lidstva.

0 0
možnosti
P

pithart

19. 10. 2010 16:55
Jsem celkem v klidu...

Velké socialistické říše obecně moc dlouho nevydrží, berlínská říše 12 let, moskevská říše 74 roků, bruselskýmu socialistickýmu absurdistánu taky okamžikem vzniku začal tikat odpočet. Otázka není, zda se rozpadne, ale za jak dlouho, Zda bude mrtvých jen pár jako při pádu internacionálního socialismu nebo miliony jako při pádu nacionálního socialismu. Hlavně aby ti mrtví byli dost daleko od nás.

0 0
možnosti
K

kaktusak

20. 10. 2010 0:09
Re: Jsem celkem v klidu...

Hitlerova říše byla socialistická jen podle názvu vládnoucí strany, jinak to byl konzervativní buržoazní režim.

0 0
možnosti
G

Gašpo

19. 10. 2010 8:29
To porovnanie s Hitlerom je asi moc provokatívne

ale v podstate máte pravdu. Príčina je v tom, že tu nejde o rozoznanie a predvídanie problému. Bruselský Byrokratistan je ako nádor, ktorý už žije svoj vlastný život a dokiaľ má z čoho žrať, tak sa bude rozrastať. Keď si predstavíte tú nekonečnú armádu úradníkov, tak pochopíte že tu nie je miesto pre zdravý rozum. Toto už može fungovať len na bázi smerníc, vyhlášok, nariadení....

Politická servilnosť fungovala vždy. Tam sa nerobí kariéra na základe schopností. Stačí byť aj nenápadný, bezkonfliktný, zo všetkými akože vychádzať a čakať. Vždy prijde čas keď sa presne taký človek hodí ak je po ruke. Politici to nazývajú "zdravým kompromisom", sú to ústupky, ale zdravý rozum si politik použiť nedovolí ani v prípade, že ho skutočne má. To si možno može dovoliť diktátor. Nerobme si ilúzie o politike, ani o politikoch. Tí nás do raja určite nepovedú, jedine omylom.;-)

0 0
možnosti
C

certik_bertik

19. 10. 2010 7:59

na to že W. Churchill tohle říkal jen proto že chtěl očernit opozici. Typický socan, když ho ze své vlastní strany vyhodí pro neschopnost, tak jde to zkusit jinam;-D, máme v ČR takové paralely

Někteří bláhovci se domnívají že by šel kvůli pár ćechům na kterým mu pranic nezáleželo do války s Německem, to je velká pošetilost

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

19. 10. 2010 7:56
Omyl...

...ke mě vede jakákoliv politika...nejen ústupková ;-);-D

0 0
možnosti
AR

Finrod Felagund

19. 10. 2010 3:53
Proboha, to je nehorázná blbost

Můžete svá tvrzení také něčím dokázat? Já chápu, že je v ČR hrozně populární, cool a in být eurofobní, ale když jsem si myslel, že větší blbost než jakou vyprodukuje František Matějka být nemůže, pletl jsem se, mea culpa, mea maxima cupla, evidentně někdo může... Máte vůbec něco jiného než jen svou dojmologii? Kde vidíte přesně paralely s Třetí Říší?

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

18. 10. 2010 23:25
Pokud jde o to,

proč lidé nevidí nadcházející hrozbu, je to krásně vysvětleno v úvodním dílu seriálu Jistě, pane premiére. Před novopečeným premiérem stojí otázka, v jaký okamžik by "zmáčkl červené tlačítko" v případě invaze Ruska do Evropy.

V případě, že by Rusko vtrhlo do Evropy mohutným útokem na rtech s písní "Padni Evropo" by tak učinil ihned. Jenže co v případě salámové taktiky, kdy by šlo o invazi postupnou, "kolečko po kolečku"? Postupným rozvojem scénáře se ukáže, že vlastně nikdy.

A tak to je s politikou ústupků v libovolném směru, jakýkoliv jeden konkrétní ústupek nikdy nepředstavuje bezprostřední hrozbu, ten jasný bod zlomu... A kolik lidí je schopno pochytit celek v jeho komplexnosti? I kdyby deset tisíc, bylo by jim to při současném chápání a užívání demokracie k ničemu, slepá masa se valí dál.

0 0
možnosti
R0

redy007

19. 10. 2010 0:01
Re: Pokud jde o to,

ver te tomu nebo ne, ale nekteri lide souhlasi s prevedenim pravomoci narodnich vlad na centralni vladu. Souhlasil bych s i federaci, kdyby nekteri ... neblokovali i ty nejmensi zmeny ve ztazich unie. Proto se pouziva salamova metoda, aby se zmeny prijatelne pro vsechny dali aplikovat a vzah se vzdy posunul na novou uroven.

0 0
možnosti
PK

repanak

18. 10. 2010 22:37
úvodem nepodstatnou maličkost

Adolf napsal mein nikoliv main "boj". Teď pár otázek:

- proč mohou fungovat jakž takž USA  a také je to "spolek" různých států - vyspělých více či méně, velkých i malých - to není jen o historii

- od nějakých 30.let se vyvinuly výrobní síly - včetně transportních, komunikačních možností tak, že určitou koncentraci vyžadují

Jde jen o to vybrat ty správné - energetiku, obranu, určitou sladěnost bankovního a fiskálního systému atd. Na každé věci najdete nedostatky, ale je třeba hledat řešení, která jsou často jen menším zlem - lepší neexistují.

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

18. 10. 2010 22:42
Re: úvodem nepodstatnou maličkost

"Staty" v USA a staty v Evrope jsou dve uplne rozdilne skutecnosti.

0 0
možnosti
FT

fanfan tulipan

18. 10. 2010 22:36
Děvče z Vás by měl Áda

radost;-D jste potrava pro budoucí diktaturu jakéhokoliv ražení!!Rv

0 0
možnosti
JR

Jan Ruzicka

18. 10. 2010 22:42
Re: Děvče z Vás by měl Áda

No nevím, tu vaší diktaturu proletariátu jste zpackali - jakou potravu jste to měli?

0 0
možnosti
HM

ladhela

18. 10. 2010 22:35
nesmysl

Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3101x
Hlásím se ke kapitalismu, ke konzervativnímu myšlení a k tradičním evropským hodnotám. Nahání mi hrůzu environmentalismus, multikulturalismus a Evropská unie. A nemám ráda tvrzení, že nikdy nevíme nic jistě, nikoho nemáme morálně hodnotit a svět není černobílý.

Seznam rubrik