Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kolumbo

9. 6. 2011 19:02
EU je socialistická

jako když vyšije! V praktické aplikaci socialismu se dostala dál než svého času SSSR. Komunisti tvrdili, že kapitalismus je jen asiciální honbou za ziskem, rvačkou o zisky. Tak zisky zrušili a všechno bylo "společné". Rvačka se jen přesunula na vyšší úroveň - soudruzi se bili o podíl na "společných zdrojích". Ty ale byly, bez zisků a motivace, stále menší až se nebylo pomalu ani o co bít a systém zkrachoval. EU je podle tohoto kriteria socialistická už minimálně 30 let a neodvratně se bolševizuje. Do deseti let tu bude repríza "Čečenské války" v Řeckém vydání a potom to už půjde ráz na ráz. Unie se rozpadne a budou to takové orgie solidarity, pravdy a lásky že se Hitler  bude jevit jako lidumil a církev svatá ho prohlásí za blahoslaveného. Nobelovu cenu za mír dostane každý politik či revoluční vůdce, který prokáže, že osobně nezabil víc než 1000 lidí.

0 0
možnosti
B

BlackWhite81

9. 6. 2011 20:18
Re: EU je socialistická

sociální demokratický kapitalismus je jediná správná cesta ! nic lepšího zatím člověk nevymyslel !!! naopak neo-liberální korporatní kapitalismus ala USA je dlouhodobě absolutně neudržitelný nebot jeden vydělává miliardy a druhý žije od výplaty k výplatě velice zjednodušeně řečeno tedy v korporátním kapitalismu mají moc jen bohaté nadnárodní korporace na úkor zbytku společnosti a to je přesně to co se snaží EU vyřešit !!! v korporátním kapitalismu totiž bují klientelismus což znamená že skutečnými vládci nejsou lidem zvolení politici ale korporace kteří lobují a dosazují do politiky svoje lidi viz. hlavně v USA !!! to je největší nebezpečí dnešní doby !!! systém kde mají moc jen ti nejbohatší nemůže a ani už dlouho nebude fungovat !!! musí nastat změna ,ale ne komunismus jak si většina čecháčků myslí ale kapitalismus který bude mít jasně daná pravidla a bude regulován státy !!!

0 0
možnosti
MKJ

Wrocky

9. 6. 2011 19:00
Tragický blog slečny Kakosové

Evropská unie se scvrkla na jediné: Jak vyždímat peníze z ostatních.Tereza Kakosová uvádí ve svém blogu řadu podobných nehorázností a nepravd. Internetové stránky ministerstev nepokládá za nutné číst, o EU neví skoro nic.  Žurnalistickou prohnaností a odvahou oplývá. Hbitě vyslovouje názory o tom, co nezná, tedy i o Evropské unii.

Je tragické, že blogem iDNES lze šířit i názory bez znalostí faktů. Pracoval jsem po r. 1968 pro OSN, ADB,. KfW  a od devadesátých let pro dnešní EU. Jako vedoucí PMU s mateřským jazykem češtinou jsem zaváděl využívání evropských fondů  pro investice v ČR.  Po mém odchodu nedokázalo ono mininisterstvo zpracovat EU dokumenty v technické angličtině. Miliardový finanšní tok se zastavil na 3 roky, jak uvedl representant EU v  Hospodářských novinách.

Rozkrádání evropských dotací vzniká nedostatky kontroly a korupcí české strany. Morálka nebyla pokřivena evropskými dotacemi, ale socialismem a nedostatky zákonnosti během 20 let postkomunismu.  

EU-expert

0 0
možnosti
VN

Viktor N.

9. 6. 2011 20:23
Re: Tragický blog slečny Kakosové

Jistě, pro Vás osobně a pro další podobné parazity JE Evropská Unie přínosem. Za těchto okolností je celkem logické, že jakýkoliv euroskeptik je pro Vás nebezpečnou škodnou…

 

;-D

0 0
možnosti
E

ErikM

9. 6. 2011 17:52
...

za to že Češi kradou může Evropa, toť vskutku český názor

0 0
možnosti
PNA

posel new age

9. 6. 2011 18:16
Re: ...

nemusí to být nutně jen český názor. Evropa podporuje české zloděje, bulharské zloděje, německé a skotské a všechny další zloděje.

0 0
možnosti
PNA

posel new age

9. 6. 2011 17:14
dobrý až na tu Ayn Rand

masivní přerozdělování přes EU skutečně pozvedlo korupci a podvádění o několik úrovní výše. Platí Babišovo "Každý ví, že se tu kradlo. Ale za Dalíka a dalších se k tomu přidaly tři nuly." EU na tom má velkou zásluhu, protože ty tři nuly se musely napřed někde vzít. Západní Evropa není žádná výjimka - viz například nafukovací ovce. Bohužel pro jednotlivce je v takové situaci racionální si o dotace požádat. A nejlepším lékem na "kupeckou morálku" je ... válka.

0 0
možnosti

Tramp_007

9. 6. 2011 17:24
Re: dobrý až na tu Ayn Rand

Zajimava moralka - za zlodeje muze ten, kdo se postaral, aby bylo co krast.....

0 0
možnosti
X

xinea

9. 6. 2011 17:03
zlodějina ...

Z dotací se stal dobrý byznys. Jsou lidi a firmy, co se živí čistě tímto. A pořád stejní lidi pořád dokola buďto dotační tituly vyhrávají (protože na každého se nedostane), nebo se stanou subdodavateli. Lidi o kterých mluvím, jsou naprosto neschopní se bez tohoto byznysu uživit v normálním tržním světě. Asi doufají, že si za tu dobu nakradou (pardon, načerpají) dost na to, aby se jim byznys pěkně rozběhl. Dotace měly být určeny pouze na obecně prospěšné věci, pro samosprávu, apod., nikoliv však komerčním subjektům. Jeden velký tunel na finance ...

0 0
možnosti
V

veskawesi

9. 6. 2011 17:02
haleluja

ptam se, proc se nepise o tom, ze nejvetsim zdrojem korupce jsou statni urednici a system, kdy tito urednici maji pravomoc rozhodovat o penezich, ktere jim nepatri (bez odpovednosti- jakekoliv)

cely ten uplatkarsky humbuk zbusobuji z drtive vetsiny statni ouradove. jeste mi pak nekdo bude povidat o socialnim statu. takovej bullshit. jedine co muze pomoc, je vzit penize z rukou tehle"uredniku"

fuj,to je hanba, mam tep 160 a jsem rudy vzteky

0 0
možnosti
AP

Alekks dostal banana

9. 6. 2011 16:35
svět není černobílý

možná to tvrzení nemáte ráda, ale jeho odmítáním si pohled na svět velmi omezujete.

0 0
možnosti
LZ

generallz

9. 6. 2011 16:41
Re: svět není černobílý

neustálé řeči o tom, že "svět není černobílý" zpravidla pochází od lidí, kteří neumějí nebo nechtějí být dobrý, vědí to o sobě, a snaží se to nějak omluvit. Tito věrozvěstové "morální šedi" si neuvědomují, že jakmile máme něco šedivého (tedy, jinak řečeno, na nějaké půli cesty mezi dobrým a zlým), pak zákonitě musíme být schopni rozpoznat černou a bílou (tedy co je zlé a co je dobré). A jestliže jsme schopni toto poznat, pak nás nic neomlouvá, jestliže odmítneme být bílí (tedy dobří) a spokojíme se se šedí. Kult morální šedi je ve skutečnosti znakem morální zbabělosti.

"Just as, in epistemology, the cult of uncertainty is a revolt against reason — so, in ethics, the cult of moral grayness is a revolt against moral values. Both are a revolt against the absolutism of reality." (Ayn Rand: The Cult Of Moral Grayness)

0 0
možnosti
ŠD

DonZewl

9. 6. 2011 16:16
Hmmm

Tak můžeme se bavit o podstatě dotací, ovšem autorka zde opovrhuje městy, které je umějí využít, jakožto i jakýmkoliv dalším subjektem, který čerpá.To navrhujete nečině sedět, skládat se sbírkami z obyvatelstva a nechat si vyfouknout stovky miliard, na které máme nárok?

0 0
možnosti
MP

MirosPikos

9. 6. 2011 16:27
Re: Hmmm

Ano, samozřejmě. Města umí využít dotace na smysluplné akce. Třeba splavnost Vltavy z Českých Budějovic.

To byla samozřejmě ironie...

0 0
možnosti
SZ

sociokulturně znevýhodněný

9. 6. 2011 16:05
Všechny ty dotace

jsou jeden obrovský nesmysl a v důsledku vlastně podvod na lidech.

Režim si kupuje poslušnost prostých lidí tím, že jim někde vyleje flák asfaltu, přidá k tomu ceduli "financováno EU" a politici si namastí kapsy. ;-€EURv

0 0
možnosti
VN

naroznej

9. 6. 2011 15:51
Ano , ale

Řada projektů či staveb by neměla šanci vzniknout bez EU.

A názor typu , že by se obyvatelé města měli skládat na autobus pro městskou dopravu mi připadá absurdní.

Na druhou stranu , jako stát do Bruselu větší balík odešleme a menší přijde zpět. To je posun. Protože v Čechách to funguje trochu jinak. Všichni platí jak mourovatí ,ale nikdo nic z toho nemá. Takže radši budu posílat něco do Bruselu než do Prahy. Protože z toho Bruselu se alespoň něco vrátí zpět.

0 0
možnosti
C

coast

9. 6. 2011 15:59
Re: Ano , ale

Dobrý den.Nedovolji si poučovat.Vyjadřuji svůje myšlenky.Zatím je to my do Bruxelles trochu.Z Bruxelles bez 25 sto.Závěr: 50% + cca příspěvek do Bruxu.Z 50% co dostaneme keš čisté,zloději z vlády ukradnou 45% nebo peníze jinak zašontračí např. na nekoordinované projekty se sousedníma zeměměna.Že by něco politici investovali do vzdělaní,na vědu,divadla,dětí atd.To jsem nikdy neslyšel.

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3101x
Hlásím se ke kapitalismu, ke konzervativnímu myšlení a k tradičním evropským hodnotám. Nahání mi hrůzu environmentalismus, multikulturalismus a Evropská unie. A nemám ráda tvrzení, že nikdy nevíme nic jistě, nikoho nemáme morálně hodnotit a svět není černobílý.

Seznam rubrik