Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

666

9. 6. 2011 12:54
Očekávání

Protože sama na velkém projektu dělám, vím co dá práce a odříkání překonávat jen administrativní bariéry. Není to jen o tom, peníze získat. Chyba není v těch, kdo je získali, ale jinde. Možná v systému, jakým se finance nesystémově přerozdělují a určují na "ne-potřebné" činnosti.

Čekala jsem erudovanější pohled, Váš blog je spíš pláč nad něčím, čemu asi moc nerozumíte.

0 0
možnosti
VN

Viktor N.

9. 6. 2011 12:56
Re: Očekávání

Jistě, krást ostatním a pak to přerozdělovat — ó jaké odříkání a přetěžká práce úředníka! ;-D

0 0
možnosti
KB

naruzichapodnebesy

9. 6. 2011 12:48
Karma.

R^

0 0
možnosti
R

Re.pe.te

9. 6. 2011 12:48
Hmm,......, nejsem si jistý,

zda to co píšete je až tak úplně pravda. Za prznění dotací, a ostatně všeho kolem nás, není odpovědná Evropská uhnije, stát, vláda,.... Problém je vždy a jenom v konkrétních lidech. Nikdo Vám přeci nebrání podat trestní oznámení (ba je to dokonce Vaše povinnost), máte-li podezření na zneužívání.

Stejně tak spoustu věcí můžete ovlivnit. Kupujete ovoce, zeleninu, vejce,... v marketech jako je Tesco, Kaufland,....? Nebo dáte přednost nákupu u konkrétního pěstitele na tržišti? V prvním případě podporujete všechny ty dotace nákupem potrevin dovezených z Německa, Francie, kde je zemědělství dotováno.

Kupujete-li nějaký výrobek, díváte se na web výrobce, zda náhodou nemá výrobní stroje pořízené z dotací? Díváte se na štítek na výrobku, kde byl vyroben? Zda to náhodopu nebylo v zemi, kde se poskytují výrobcům velké dotace nebo kde je běžným standardem dětská práce?

Pokud ne,je Váš článek o ničem!!

0 0
možnosti
R

Roman36a

9. 6. 2011 12:53
Re: Hmm,......, nejsem si jistý,

Dotace dostávají i naši zemědělci. Sice míň, ale dostávají. Zatímco ale třeba Poláci to kompenzuují nižší sazbou DPH, našim politikům je to jedno. Jinak vzhledem k cenám pronájmu orné půdy na tom naši zemědělci nejsou zas tak špatně.

0 0
možnosti
JM

J i ř í

9. 6. 2011 12:39
Ať žijí dotace české!

České dotace jsou mnohem lepší, protože na rozdíl od evropských jsou minimálně kontrolované, lze je získat na základě dostatečného všimného a použít na účely zcela jiné, než bylo původně deklarováno. Evropské dotace jsou podstatně hůře zneužitelné a proto jsou mnoha lidem trnem v oku. Vůbec bez té Unie by se nám tu tunelovalo a podplácelo ještě daleko snadněji, viďte?

0 0
možnosti
F

FanFanTulipan

9. 6. 2011 12:38
...

Je to tak. Dotace jsou jako jed... :-/ Jinak karma R^

0 0
možnosti
X

xychteen

9. 6. 2011 12:13
Jestliže se skutečně hlásíte ke kapitalismu...

...a "myslíte to upřímně", tak si určitě uvědomujete nejen jeho přednosti, ale i jeho slabiny. A největší slabinou je - alespoň podle mne - že ten "čistý", gründerský kapitalismus prostě nemůže dlouhodobě fungovat, protože je to pořád naše staré známé letadlo... V minulosti se jeho pády poměrně snadno vyléčily pomocí nějaké té válčičky (v lepším případě někde dál, v horším na vlastním dvorku), která se postarala o restart - jenže to už teď bohužel nelze realizovat - vlastní dvorek by to neustál a na "ty daleko" už se taky nedá jen tak vtrhnout (taky mají internet). K tomu přistupují rozvinuté technologie (takže začíná být otázkou, co vlastně s lidmi), rostoucí úroveň a pohodlnost všech zúčastněných - a všichni by rádi nějaký ten tolar... bráno touto optikou, tak euroatlantské civilizaci vlastně ani nic jiného nezbývá, než dělat to, co právě dělá. A jak správně říkají Cimrmani - můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi tak jediné, co můžeme dělat... :-(

0 0
možnosti
MP

MirosPikos

9. 6. 2011 14:26
Re: Jestliže se skutečně hlásíte ke kapitalismu...

Kapitalismus že nemůže dlouhodobě fungovat? :) To snad raději ponechám bez komentáře...

0 0
možnosti
A

agent_A54

9. 6. 2011 12:12
Vynikající článek = KARMA

viděl jsem kolem sebe mnohem mnohem více příkladů nesmyslně dotačně utracených peněz než těch kladných jako např. vědecké parcoviště s laserem VLT v Dolních Břežanech... Také vidím mnoho různých a vysokých daní, které musíme všichni platit... Vždy, když tyto peníze na f.úř. odvádím, říkám si, co vše bych sám dovedl za ty peníze podnikatelsky udělat ve své firmě, nebo komu bych je mohl sponzorsky osobně věnovat... Dotace EURv 

0 0
možnosti
B

biddle

9. 6. 2011 12:06
Zabiják morálky...

... je podle mě hlavně v tragickém právním prostředí, které u nás panuje. Korupce je normou. Kde jinde v EU na západ od nás je možné natolik ždímat veřejné prostředky jako u nás? Navíc jsem hrubě zklamán z takzvaných konzervativců a vyznavačů tradičních hodnot jako je Bátora a Mach, kteří sice mají konzervativismu plná ústa, ale žijí z veřejných peněz. Ještě malá poznámka: V získávání evropských dotací jsou úspěšní i mnozí konzervatvci. Proč se takových peněz neštítí?

Dle mého názoru jakýkoliv rozumný odpor vůči negativním věcem v EU pohřbil Václav Klaus svým populistickým tanečkem ohledně podpisu Lisabonské smlouvy. Tím rozbil tábor odpůrců EU a lidé skutečně vyznávající konzervativní hodnoty s rovnými zády s jeho táborem příznivců už nic mít nechtějí.

0 0
možnosti
VN

Viktor N.

9. 6. 2011 12:11
Re: Zabiják morálky...

Co to tu plivete za smrdutou špínu?! Mach že žije z veřejných peněz?!

0 0
možnosti
B

BlackWhite81

9. 6. 2011 11:56
EU fandím karma nebude

hlasité se ke kapitalismu to je dobře,ale současný neo-liberální korporatní kapitalismus je dlouho době neudržitelný !!! A Evropská unie se snaží dávat peníze do veřejného sektoru což je správně !!! zatímco neo-liberálové by chtěli unii nejlépe zrušit aby se mohly dávat peníze hlavně do korporátního sektoru a co nejméně do veřejného sektoru !!! a proto EU fandím a držím ji palce ,jelikož euroskeptičtí neo-leberálové by všechny prachy nejraději viděli v korporátním sektoru !!!!! a to je cesta do pekel nebot rozevírá nůžky mezi bohatými a chudými !!!!!!!!!!!

0 0
možnosti
VN

Viktor N.

9. 6. 2011 12:09
Re: EU fandím karma nebude

Nemáte pravdu, naopak rozdáváním dotací EU rozevírá nůžky mezi „úspěšnějšími vyjednavateli“ a ostatními. Malý (ale nevymyšlený) příklad. Ve městě jsou dva tiskaři. Jeden díky EU dotacím (a díky tomu, že má oficiálně sídlo ve vedlejší vesnici) si pořídí nové luxusní a výkonné stroje z EU dotací. Druhý tiskař na dotace nedosáhne (má sídlo stejné, jako provozovnu a tedy ve městě) a musí splácet úvěry na stávající stroje. Zatímco první tiskař dostal stroje a nemusí nic splácet, může tedy (a taky že nastaví — v rámci „konkurenčního boje“) nastavit ceny tisku v podstatě na úrovni vstupních nákladů. Co udělá druhý tiskař, který musí splácet úvěr za stávající stroje? Zkrachuje! Propustí své zaměstnance a zkrachuje. TOHLE JE CESTA DO PEKEL, PANE!

0 0
možnosti
AS

zmensvoubudoucnost

9. 6. 2011 11:47
Naprosto souhlasim

cela ta EU je jen o tom vyzdimat z lidi penize zadluzit a pak zotrocit viz recko, portugalsko, irsko .... atd. Nekdo muze namitnout ale to si ty staty udelaly samy. Zadluzovani statu je cilene rizena z vrchu jen tak je mozne ziskat ekonomickou celosvetovou nadvladu a lidi vam za to jeste podekujou ze jste jim pucili a pomohli... je to hnus   http://www.youtube.com/user/reformycz#p/c/1/YLf6iUrP7Ik !!!!!!!! TVRDA REALITA

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3101x
Hlásím se ke kapitalismu, ke konzervativnímu myšlení a k tradičním evropským hodnotám. Nahání mi hrůzu environmentalismus, multikulturalismus a Evropská unie. A nemám ráda tvrzení, že nikdy nevíme nic jistě, nikoho nemáme morálně hodnotit a svět není černobílý.

Seznam rubrik