Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

vlastmá

16. 10. 2011 17:09
KAPITALISMUS

bohatne na "chudých". Pokud budou chudí moc chudí, bohatí budou muset mezi sebou soutěžit, kdo zaplatí jejich bohatnutí. Nakonec nebude bohatých, budou jen chudí. Konta se nenajíte.

0 0
možnosti
MP

Vrah

16. 10. 2011 17:43
Re: KAPITALISMUS

Nakonec budou jen chudí? Tak to chodí v socialismu. Zatímco kapitalismus je nespravedlivě rozdělené bohatství, socialismus je spravedlivě rozdělená chudoba.

2 0
možnosti
VP

vlastmá

16. 10. 2011 16:49
NAIVNÍ SLEČNA SI PŘEČETLA PÁR KNIH A ZAČALA MUDROVAT.

Tak jako komunismis nemohl přežít, tak i kapitalismus nemůže přežít. Bohužel se nenacházíme ani v demokratické, ani ve svobodné společnosti. Jedině vyrovnaná společnost má naději na přežití. Nevím sice co děláte, ale práce to není. Mnoho z Vás si jen myslí, že pracují.

0 0
možnosti
P

petr.n_22

16. 10. 2011 17:28
Re: NAIVNÍ SLEČNA SI PŘEČETLA PÁR KNIH A ZAČALA MUDROVAT.

A co podle Vás je tedy práce, a co není ? Stačí příklady.

0 0
možnosti
K

krllo

16. 10. 2011 15:35
Čím se asi Tereza živí?

8-o

0 0
možnosti
MP

Vrah

16. 10. 2011 17:44
Re: Čím se asi Tereza živí?

Zajímavý argument. Nějak se týká přečteného článku?

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

16. 10. 2011 15:24
Žijeme v bordelu...

...a demonstrujeme proti bordelu. A svůj díl na tomto bordelu mají jak naši socialističtí politici, tak kapitalističtí podnikatelé, kteří mají tyto politiky zaplacené.

2 0
možnosti
PK

repanak

16. 10. 2011 12:57
Příspěvek je neuvěřitelně naivní.

Už proto, že považuje Angelu ,Šarkézyho či Barossa za nějaké zástupce "pracujícího" lidu či obyčejného člověka. Uvedení jsou nic jiného než herci velkokapitálu, jinak by tam nebyli. Ale pochopte, že čistý kapitalismus je nutné limitovat, jinak by tento systém vedl ke katastrofě. Někdy se to daří lépe, někdy - třeba v období krizí, stagnací hůře. Ale iluze, že opravdová pravicová politika spasí svět, je o pravdu ale opravdu falešná. Snad to někdy s panem Skeptikem pochopíte .....

2 0
možnosti
PK

pavel kula

16. 10. 2011 12:54
Ano !!!

R^R^R^

4 0
možnosti

Clara Shot

16. 10. 2011 12:41
Asi tak, jak říkáte..

Ale pozor, neřízený kapitalismus už jednou vyprovokoval masy lidí k jeho svrhnutí..

1 0
možnosti
PSI

Pavel Skeptik IV

16. 10. 2011 12:42
Re: Asi tak, jak říkáte..

Kdy a kde, že o tom nic nevím?

2 0
možnosti
K

KJV

16. 10. 2011 9:44
Osvícený věk.

Bohatství otrokářů bylo založeno na práci a nemajetnosti otroků.

Bohatství feudálů bylo založeno na práci, a chudobě nevolníků.

V kapitalismu to již neplatí, tady si bohatí své bohatství zaslouží a chudí svou chudobu také. Konečně zavládla spravedlnost. Nastal osvícený věk.

4 0
možnosti
S

simsII

16. 10. 2011 9:51
Re: Osvícený věk.

R^R^R^

1 0
možnosti
G

Gašpo_2

16. 10. 2011 9:00
Máte polovičnú pravdu.

Áno, na jednej strane tu máme prebujelý sociálny štát ako dosledok vadného systému. Skutočne pravicová politika v praxi už fungovať NEMOŽE. Život na dlh je daný systémovou chybou.

Ale na druhej strane máme finančný systém, ktorý s žiadnym socializmom nemá nič spoločné. Tento kšeft sa pretransformoval do podoby, ktorá už nemá nič spoločné ani s kapitalizmom, natož s morálkou a slušnosťou. Je to normálne legalizovaná a politicky zastrešená zlodejina toho najhrubšieho zrna.

Ak teraz ľudia demonštrujú po celom svete proti "hamižnosti finančníků, bankéřů a politiků" je to síce dobrý prvý krok ale bohužiaľ zase smrdí pravdoláskou. Čakať od zlodeja, že sa polepší...

Finančný systém je nutné radikálne zmeniť, aby sa minimalizoval priestor pre tú "hamižnost". Je to celé o nastavení pravidiel, nie o nejakých ľudských kvalitách. Politika je s financiami tak prerastená, že zvnútra systému sa žiadnej skutočne potrebnej zmeny nedočkáme.

0 0
možnosti
S

simsII

16. 10. 2011 9:49
Re: Máte polovičnú pravdu.

Nedá se jinak než souhlasit. Amerika by se musela vrátit ke svému poctivému dolaru, jehož hodnotu měl každý přmo v ruce. Evropa by se musela zbavit své koncepce socialistické EU. Banky by se musely hodně uskromnit a hopodařit se svým kapitlem a ne virtuálními transakcemi. O burzách a dalšch vymyšlenostech ani nemluvím. Chce to návrat k hodnotě - lepší vrabec v hrsti než holub na střeše. A lidé by se měli taky hodně přizpůsobit, konzum jim bere poslední zbytky rozumu. Degenerace začíná dosahovat svého vrcholu.

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 10. 2011 7:10
ale jinak to asi fungovat nemůže

je přece o dvě věci - o kapitalismus v podnikání a o socializaci rolí státu. Ta první funguje bezvadně - podnikatelé podnikají, snaží se podnikat co nejefektivněji, platí svým zaměstnancům platit co nejméně,snaží se je zaměstnat jen po tu dobu co je potřebují,snaží se vytlouct na cenách co nejvíc,co nejvíc v soudních sporech, co nejvíc na státní podpoře a státem určovaných podmínkách (formou lobbingu i skryté korupce) .Toto všechno funguje ale nikterak to nevede k  optimálnímu stavu pro celou společnost a pro všechny  jak blouzní liberálové, ale spíše ke stavu !bohatí ještě více bohatnou a chudí ještě více chudnou"...

Druhá věc je socializace státu, který musí jen z vybraných daní zajistit prostředky pro přežití v nouzi pro těch deset milionů dole. Důchody ve stáří,podporu v nezaměstnanosti, podporu v nemoci, podporu invalidům,podpory dětem, školství,bezpečnost,armádu.. Kdyby místo té socializační role nechal ty důchodce,nezaměstnané i děti umírat hladem, byli by jsme spokojenější?

1 0
možnosti
R

realya

16. 10. 2011 7:41
Re: ale jinak to asi fungovat nemůže

mě by zajímalo, odkud pocází ta lež o tom, že chudí ještě víc chudnou. To učili ve VUMLu?

Kdy jako byli chudí bohatší, než dnes? Byla někdy doba, kdy si horník žil stejně jako milionář? A kdy byla doba, že si lidi nemuseli vůbec pracovat, místo toho demonstrovali a zapalovali cizí majetek, a ostatní lidé jim tento život sponzorovali?

Navíc ti co tady demonstrují, mají k chudým sakra daleko. Největší chybou současného způsobu vlády je to, že podporuje lenochy a neschopné. Ale líným a neschopným nestačí dostávat peníze od bohatých a úspěšných - oni chtějí vládnout a ukrást jim všechen majetek. To je nakonec stěžejní myšlenka socialismu, který je morem evropské civilizace. Jenomže líní a neschopní nic nevyprodukují, jejich vláda znamená skutečnou bídu pro všechny.

2 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3101x
Hlásím se ke kapitalismu, ke konzervativnímu myšlení a k tradičním evropským hodnotám. Nahání mi hrůzu environmentalismus, multikulturalismus a Evropská unie. A nemám ráda tvrzení, že nikdy nevíme nic jistě, nikoho nemáme morálně hodnotit a svět není černobílý.

Seznam rubrik