Diskuse

Cyklostezky na dluh a index štěstí. Symboly zhýralosti Evropy.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Martin_CT

4. 11. 2011 14:05
Nevděční nevolníci...

Stát se stará aby měl národ zdravé a bezpečné vyražení - a zrovna když se vše začíná tak dařit, dochází vládě peníze...

EU

Terezo, vynikající článek - jste má česká Ann Coulter!

Martin Horsky

http://www.oamerice.com

1 0
možnosti

Daniel P.

2. 11. 2011 9:54
cyklostezky za miliardy

...jsou ve skutečnosti výborný kšeft pro ty, co mají v rukou společné prachy.

0 0
možnosti

kenzo

2. 11. 2011 2:12
Pěkně popsaný jeden z mnoha kamínků bizarní mozaiky

socialistické EUro-obscénnosti, co dnes Evropu dovedla k degeneraci a krachu! Není čemu se ani divit, že EUrosvaz končí tak, jak končí:

http://img573.imageshack.us/img573/4746/eurocollapse.jpg

1 0
možnosti

Mirek721

1. 11. 2011 23:59
Gratuluji!

Krátké, výstižné a to srovnání s Chocholouškovými pacienty je bohužel výstižné!

.

Všichni levičáci jsou na mrtvici, že jejich vysněná socialistická EU jde poněkud do kytek a obviňují z toho kapitalismus...

1 0
možnosti

Skeptik Pavel

2. 11. 2011 0:55
Re: Gratuluji!

BLABLABLA. Černobílé dělení eurohujeři se mýlí a euroskeptici vítězí je hloupost. Čecháček všechno věděl dávno. Pamatuji si, jak lidé tohoto ražení na počátku 90. let byli na mrtvici ze zastánců samosprávy Moravy. Sám jsem zažil jak zvl. v Praze kvičeli, co blbnete s Moravou, vždyť jste češi (idiotský agument, který, kdybY se analogicky aplikoval v Německu či Rakousku, tak  by zpochybnil samosprávu Bavorska či Tyrol), to se chcete trhat, když my jdeme do Evropy?,  ta se spojuje. Pragocentrismus  nechápali, prý neexistuje je jen v chorých mozcích nějakých moravských separatistů. A dnes? Kdekdo z nich módně nadává na Brusel  a jeho politiku. Ovšem uvnitř národního státu jsou jaksi obdobné byrokratickocentralistické praktiky legitimní. To je ovšem pokrytectví jak Brno. Nehledě na to, že se na politice EU výrazně podílí i národní státy samotné. Že mnohé transpozice evropských směrnic do národní legislativy jsou často paskvil, to je ale již vina našich papežštějších než papež politiků

0 0
možnosti

Skeptik Pavel

1. 11. 2011 23:52
Klasika

"Hlásím se ke kapitalismu, ke konzervativnímu myšlení a k tradičním evropským hodnotám. Nahání mi hrůzu environmentalismus, multikulturalismus a Evropská unie. Hlásím se ke kapitalismu, ke konzervativnímu myšlení a k tradičním evropským hodnotám. Nahání mi hrůzu environmentalismus, multikulturalismus a Evropská unie. A nemám ráda tvrzení, že nikdy nevíme nic jistě, nikoho nemáme morálně hodnotit a svět není černobílý.

Už z textu vašeho  profilu  je cítím trapné nadbíhání dnešnímu protievropskému a antimultikulturalistickému diskurzu. Víte co je svět světem, tu vždy dějinami hýbaly multikulturní interakce. Představa , že náš svět bude jen ten, který důvěrně známe a to za ním vytěsníme do inmdividuálního i společenského nevědomní je jaksi naivní a zcestné. Bez kontaktu s jinou kulturou by váš život byl neskonale redukovaný  a není nutno tady zmíňovat spoustu příjemných věcí, které k nám přišly z jiných kultur.

0 0
možnosti

Skeptik Pavel

2. 11. 2011 0:02
Re: Klasika

Jestli je tím kýženým návrat k národnímu státu ve smyslu politické a ekonomické izolace, tak to je anachronismus. Musel by se zcela potlačit vliv nadnárodních korporací a pro ty je globalizace hlavním motorem. Nehledě na totální informační propojenost dnešního světa.. A dovolím si tvrdit, že taková deglobalizační imploze by byla vzhledem k naší zhýčkanosti doprovázena společenským rozvatem a miliony mrtvých, vzhledem k tužbám  a představám západního člověka, který svět vnímá jako nekonečně se nafukující se prostor  Západ  vnímá rozvoj jako nekonečnou expanzi. Jenže náš svět je konečný  a omezený. Zvítězí možná jiný koncept a mentalita, než koncept bezuzdného individualismu a kořistění. Ale i takové éry civilizačního rozvratu patří k přirozeným součástem vývoje lidstva. A stávající podobu národních států lze ve srovnání slidskmi dějinami považovat za pouhou epizodu. Národy vznikají a zanikají, jak se posouvajíí civilizační centra tu na východ, jindy na západ.

0 0
možnosti

ftdolton

1. 11. 2011 23:46
Njn,

přečtení nadpisu = OK!

představení blogerky = hmmmm!?!?!

přečtení blogu = no fuj!!!

0 0
možnosti

pithart

1. 11. 2011 23:09
Dobrý

karma R^

1 0
možnosti

repanak

1. 11. 2011 23:01
Nevím jestli paní Kákosová píše za sebe nebo

v cizích službách, ale její uvažování je směšné. Vysmívat se jinému pohledu na měření společnosti než HDP, který má řadu negativ - čím víc chlastáme, hulíme, opravujeme po vandalech, bouračkách atd. tím pro HDP lépe. Pro mě třeba hodnoty jako mít dobré sousedy, více volného času, bezpečné ulice má větší význam než jestli jsem sbaštil více salámu.

Snad nejhorší blog co jsem dnes tady četl.

0 0
možnosti

pithart

1. 11. 2011 23:11
Re: Nevím jestli paní Kákosová píše za sebe nebo

proč tedy váš příspěvek působí tak zapškle? Předvádíte pózu a nepůsobíte Rv

0 0
možnosti

lesicatko

1. 11. 2011 22:32
Skôr HDI

Teda index ľudského rozvoja. To viac koreluje s ĺudským šťastím aj s pozitívnymi hodnotami v živote ľudí...

0 0
možnosti