Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

realya

30. 12. 2011 9:28
Dobře napsáno

ale trošku z toho vyplývá, jakoby ten newspeak měl nějaký smysl, jakoby ti "zasvěcení" věděli něco, co my nevíme. Ve skutečnosti ten newspeak jenom zakrývá totální prázdnotu a neschopnost, jde prostě jenom o okecávání. Školený marxista uměl okecat absolutně všechno - od jaderné energetiky po zahraniční politiku Bhútánu - tím správným ideologickým pohledem. Marxismus byl neomylným dogmatem, takže musel žvanit aniž by vlastně cokoliv řekl, přičemž do toho musel povinně vmíchat pár tlachů ze stranického katechismu - ty se musely jenom opakovat a neměnit. A na stejném principu je založená socialistická euroideologie a její newspeak.

2 0
možnosti
VN

naroznej

30. 12. 2011 11:43
Re: Dobře napsáno

Marxismus je do jisté míry náboženstvím. Stejně zvrácenou ideologií je víra v neviditelnou ruku trhu. A na blozích na idnes najdeme spoustu blogů lidí (třeba takový Matějka) kteří se tváří , že nemají s marxismem nic společného ale mají potřebu žvanit též o jaderné energetice a na druhou stranu i o tom Bhútánu.

Je to o člověku. Moudrý člověk se vyjadřuje k oblasti , kterou zná a dokonale ovládá. Pouze pitomec si myslí , že všechno umí a všemu rozumí a dle toho se vyjadřuje do světa.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

2. 1. 2012 9:12
Re: Dobře napsáno

Průšvih tzv. demokracie je v tom, že volič, aby mohl kvalifikovaně odevzdat svůj hlas, měl by mít názor na jadernou energetiku i na ten Bhútán. V minulém režimu nemusel, protože o všem důležitém stejně rozhodovala Strana (KSČ nebo dokonce KSSS).

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3101x
Hlásím se ke kapitalismu, ke konzervativnímu myšlení a k tradičním evropským hodnotám. Nahání mi hrůzu environmentalismus, multikulturalismus a Evropská unie. A nemám ráda tvrzení, že nikdy nevíme nic jistě, nikoho nemáme morálně hodnotit a svět není černobílý.

Seznam rubrik