Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IM

Ing. madqwert

1. 1. 2012 20:21
terezko, kdyz jsi takova odbornice na EU

nemohla bys nam prozradit, kolik vlastne ten rozpocet EU cini a kolik bychom vlastne usetrili? ;-D

1 0
možnosti
PJ

Paveljan

1. 1. 2012 21:26
Re: terezko, kdyz jsi takova odbornice na EU

Zas jeden stratég.;-)

1 0
možnosti
SHX

Sir Humprey XXXII

1. 1. 2012 19:57
ANO

0 0
možnosti
MK

Martin Kavka

1. 1. 2012 19:30
Až půjde EU tam kam má jít

Tedy současná EU, tak jí bude vyprovázet nejvíce Němců. V tu chvíli snad s nimi budu pět i jejich hymnu

1 0
možnosti
V

viet

1. 1. 2012 18:41
Terezko

Terezko, vy jste prostě vděčný volič. Vás je možné holit za sucha, protože jste uvěřila že opak je pravdou - že Evropa či euro nás nezajímá. Jen když máte ještě z čeho odevzdávat!

Hlavou, Terezko! ;-)

1 0
možnosti
ZK

SID09

1. 1. 2012 21:09
Re: Terezko

Nebuďte tak tvrdý - vždyť ta holka má v ledasčem pravdu.  Pokud však nebude úřednická mašinérie těžce pokrácena

- od počtu europoslanců, nejrůznějších pohunků až po přerozdělovače dotací, nic podstatnýho se nezmění.

V první fázi by bylo třeba výrazně pokrátit přerozdělovací procesy - to znamená částky na odvod do společného rance a v tím pádem i to, co kdo dostane zpět. Dotace a úřednictvo je třeba minimalizovat a pak by EU mohla plnit svoji roli.

Já si např. v zahraničním obchodě jednou měnu velice pochvaluji a nerad bych se dožil doby, kdy bych musel pro export a dovoz používat zase 10 různých měn, včetně následnýho dopadu do kurzových rozdílů. !!;-(!!

1 0
možnosti
IM

Ing. madqwert

1. 1. 2012 18:33
za statni dluhy muze EU

mohla by nam ctena autorka vysvetlit, proc ta krize vznikla v USA, proc USA a japonsko maji vyrazne vyssi dluhy nez EU nebo proc prvni evropskou zemi, ktera zbankrotovala byl island, ktery neni clenem EU? ;-D

2 0
možnosti
PV

Pavel57

1. 1. 2012 19:20
Re: za statni dluhy muze EU

Vzato od konce, tak asi proto, že nejhůř hodpodařil, nebo snad ne? Další bankrotující země ale v EU jsou. A problém je v tom, že EU je tak vnitřně propojena, že jedna bankrotující země s sebou stáhne pod hladinu i všechny ostatní.

1 0
možnosti
P

pěnice

1. 1. 2012 18:25
Ano, jsem přesvědčena, že to je důvod

toho strašení. Ty neskutečné platy a obrovské množství úředníků. Komu z nás by se nelíbil plat půl milionu a zodpovědnost nulová? Stejně si myslím, že mnoho těch, co pro unii hlasovali,, měli jinou představu. Jenže postupně přituhovalo a jak jsem jednou napsala v diskuzi, ostatní státy jsou pro duo Merkelová - Sarkozy, opravdu jen křoví.

2 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

1. 1. 2012 18:29
Re: Ano, jsem přesvědčena, že to je důvod

Krize EU jako organizace je je jednou věcí. EU něco stojí a nějaké výhody přináší. EU je v principu dobrý nápad, hlavní problém je, že dominantní hlas tam má Francie. Ale obecně myšlenka volného obchodu, pohybu prac. sil či obyvatelstva atd. je dobrou věcí. Nechávám teď stranou, že Francie užívá EU k prosazení svých politických cílů, např. podpoře Palestinců.

Jako malá země jsme ale odkázání na zahraniční obchod. I kdybysme byli mimo EU, tak např. krize v Německu, kam jde velká část našeho vývozu, by se nám stejně velice dotkla.

0 0
možnosti
Č

čtunoviny

1. 1. 2012 18:22
KARMA 49,9

Děkuji Vám za ta slova.

Škoda , že nejsem kameník...........:-)

R^VR^

2 0
možnosti
K

krllo

1. 1. 2012 18:23
Jste jen zamilovaný.

;-D

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

1. 1. 2012 18:20
Je to myslím jinak, o úředníky nejde

Jsou tu dvě věci. Za prvé, jsme členové EU, i když zatím neužíváme EURO. Krach Řecka či celého EURA, to je něco, co se dotkne i naší kapsy. Asi méně, než kdybychom Euro užívali. Ale je omyl si myslet, že tady nebudeme platit nic. Platit tu budem, i když třeba ne přímo.

Za druhé, a to platí i pro situaci, kdybysme v EU nikdy nebyli. Podstatnou částí našeho zahraničního obchodu a zejména vývoju je obchod s Německem. Neboli, když se bude méně dařit Němcům, tak se nás to dotkne velmi citelně. Do Německa a zbylé EU jde velká část našeho exportu. Pokud se sníží poptávka, tak je zřejmé, jak se to projeví na fungování firem. Moc by nepomohlo být mimo EU. Pomohlo by leda, když by export byl orientovaný na jiné země, např. USA. Ale krize se dotkla i jich. Krize se kupodivu tolik nedotkla zemí jako Rusko a hlavně Čína. Ale být příliš obchodně napojený na Rusko, to už známe z dřívějška. Dnes bohatě stačí, že jsme na ně napojeni pokud jde o plyn a ropu.

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

1. 1. 2012 18:26
Re: Je to myslím jinak, o úředníky nejde

Tady nemusí přijít žádná recese, stačí jen záminka a kohoutky plynovodu jsou rázem přiškrceny. Neboli, radši být závislý na výkyvek a nestabilitě Evropy a USA než záviset na libovůli ruských vládců. Jak je obchod s Ruskem výhodný, o tom je zkušenost 40 let totality a vlastně ještě delší.

V globálním světě to funguje tak. Sesype se něco v USA a na držku padá celý svět, snad kromě té Číny a Ruska, kde jsou pravidla jiná. Jsme malá země a musíme se smířit s tím, že krize na světě jinde dopadnou i na nás. To bylo i za krize 30. let minulého století. Být soběstační, tak to by šlo, pokud bysme se smířili s životní úrovní před nástupem kapitalismu. Obdělávat políčka, část lidí by pracovala jako řemeslníci. Ale kde je výroba ve velkém (kapitalismus), tam je v současném světě nutný zahraniční obchod.

Pesimistické vyhlídky pana prezidenta myslím odráží realitu. doufejme, že vývoj bude aspoň trochu příznivý a nejhorší nenastane.

0 0
možnosti
JH

George.Camomile.blog.idnes.cz

1. 1. 2012 18:16
Já Vám dávám velkou karmu a zítra, pokud nezapomenu, tak

Vám kliknu ještě jednou. NENAŽRANOST bruselské byrokracie je prostě do nebe volající.

4 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

1. 1. 2012 18:14
17 století? "Problém je starší...

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

1. 1. 2012 18:15
Re: 17 století?

„Rozpočet by měl být vyvážený, státní pokladna by se měla znovu naplnit, veřejný dluh by se měl snížit, arogance úřednictva by se měla zmírnit a být pod dozorem, pomoc cizím zemím by se měla omezit, pokud Řím nemá přijít na mizinu. lidé se opět musí naučit pracovat namísto toho aby žili z veřejné podpory.“ (Marcus Tullius Cicero v roce 55 před n.l. )

2 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3101x
Hlásím se ke kapitalismu, ke konzervativnímu myšlení a k tradičním evropským hodnotám. Nahání mi hrůzu environmentalismus, multikulturalismus a Evropská unie. A nemám ráda tvrzení, že nikdy nevíme nic jistě, nikoho nemáme morálně hodnotit a svět není černobílý.

Seznam rubrik