Diskuse

Konkurovat nebo nekonkurovat Číně to je, oč tu běží!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

radim36

12. 5. 2012 9:27
Tady je nažvaníno.

Předpokládám, že všichni, kteří tady žvaní o čínských vykořisťovaných dělnících a o tom, ja Čina svou dumpingovou výrobou ničí životní prostředí ráno vstanou, vklouznou do bot Made in Asia, natáhnou na sebe kalhoty a košili Made in Asia , ohřejí si vodu v konvici a udělají snídani v mikrovlnce Made in Asia , pojídají to z talíře a lžicí Made in Asia, zálibným okem spočinou na výhodně nakoupené podlahové krytině Made in Asia , sednou do auta, jehož polovina komponent je Made in Asia a jednou do práce, v práci sednou na židli Made in Asia k počítači Made in Asia , otevřou si tady tuto diskuzi a žačnou hloupě žvanit

0 0
možnosti

eso-v-rukavu-rymr

7. 5. 2012 21:44
jeden odkaz, aby se i dutolebe blogerce rozsvitilo

http://www.patria.cz/zpravodajstvi/2068811/kolaps-cinske-ekonomiky-a-poptavky-po-komoditach.html neboli cely cinsky rust je velmi umely a dost socialisticky, hnany umele podhodnocenou menou a nadbytecnymi investicemi podporenymi umele nizkymi uroky. ze menovy kurz ani uroky nejsou prilis v rukach trhu, jako spise v rukach cinskeho vrchniho politbyra, to je asi zbytecne zminovat. myslim, ze by blogerka mela svuj clanek stahnout a omluvit se vsem ctenarum, ktere svou kosmickou tuposti namichla, a uz radeji NIKDY NIC NEPSAT.

1 0
možnosti

-OB-

7. 5. 2012 17:03
Do Číny jsem vás u minulého příspěvku posílal já, protože

jsem s ním hrubě nesouhlasil. Možná jsem jej špatně pochopil, možná jste jej napsala tak, že se dal vykládat více způsoby. Rozhodně nejsem zastáncem zavírání hranic, pouze jsem nesouhlasil s asociálními škrty současné vlády, která rozevírá pomyslné sociální nůžky a způsobuje nezdravé (i mnohdy zbytečné) tenze ve společnosti. "Paradoxně" vám ale v tomto novém příspěvku musím dát karmu, neboť máte pravdu. Ano, Čína je bez oné koule na noze, kterou trefně vyjmenováváte v podobě přebujelé byrokracie a hyperkorupce.

0 0
možnosti

martin013

7. 5. 2012 15:28
Pokrok a pokrokáři

Myslím si, že pokrok nejde zastavit. A pokrokáře, jak jste vy a vám podobní, také ne. V Číně prakticky neexistuje zdravotní a sociální systém. V Číně se děti zneužívají k tvrdé práci. V Číně obrovská masa pracujících, většinou z venkova, naprosto odtržená od svých dětí a rodin, dře desítky hodin denně v továrnách, ve kterých většinou o pojmu "bezpečnost práce" slyšeli jen z vyprávění. Vážená konzervativní dámo, zkráceně konzervo. Někdo, kdo má potřebu o sobě přes profil do světa vytrubovat, jak je strašně konzervativní, stává se jen politováníhodným. Ale držme se té vaší konkurenceschopnosti. Seberte se a odejtěte od své rodiny a svých dětí. Ty, až vyrostou nebo již dorostly, odložte do nějaké príma továrny. Sama makejte desítky hodin denně do úmoru, stále stejnou pracovní činnost dokola. Tvrdím, že nepřežijete ani týden. Na lékaře zapomeňte. Až pak budete konečně konkurenceschopná, tak můžete dál svá moudra blít na blog. A tento svůj "pokrok" si strčte do té vaší konzervy.....

2 0
možnosti

Karel Pipin

7. 5. 2012 15:14
Mě by zajímalo, co si např. ta pi*ka představuje

pod slovem konzervativní?

- dětskou práci ?

- otrokářství ?

- tuhý režim ?

- omezená lidská práva ?

0 0
možnosti

eso-v-rukavu-rymr

7. 5. 2012 15:22
Re: Mě by zajímalo, co si např. ta pi*ka představuje

lidskymi pravy priznivkyni Ayn Rand nedojmes (staci si precist, co z te jeji objektivisticke filosofie napriklad vyvozuje dalsi obdivovatel Ayn Rand "rakousky" ekonom Rothbard - napriklad pry je v poradku nechat nemluvne umrit hlady protoze nikdo nema pravo omezit tvou svobodu a nutit te se o dite postarat. krasa co?). na takove musis pres majetek a vlastnictvi, protoze prachy prachy prachy jsou pro takoveto deprivovane osoby alfou a omegou. takze staci poukazat na to, ze cina absolutne nerespektuje vlastnictvi a ona muze sklapnout a soupat nohama... a z ostudy si zalozit novy blog s novou fotkou.

0 0
možnosti

eso-v-rukavu-rymr

7. 5. 2012 14:51
to jsem se zase zdrave nasr....

tohle je fakt sobecka zruda (dat si do zahlavi citat jedne z nejodpornejsich osob 20. stoleti - Ayn Rand, to muysi byt clovek totalni amoralni zumpou!)... a navic i nekonecne hloupa. pry konzervativni hodnoty... kecy! jak asi konkurovat cine, kde je bezna detska prace? zavest take detskou praci? jak konkurovat cine, ktera umele drzi svuj kurz pohodnoceny? take zavest centralni rizeni kurzu a umele devalvovat? neni to nahodou socialismus? je a jako noha! takze tato blond osoba vubec nevi co chce a co zvani. jak konkurovat cine, ktera absolutne kasle na autorska prava a patentove chranene vlastnictvi, cimz ziskava nefer konkurencni vyhodu? mame snad take kaslat na tato vlastnicka prava? (imho, patentove zakony VELMI potrebuji reformu, ale uplne zrusit jakekoliv dusevni vlastnictvi...? to snad nemysli vazne!). opeta tato blond amoralni zruda nevi, co mluvi. hlavne, ze se citi byt IN, nebot byt "konzervativni" tunelarska cubka je tak COOL.

3 0
možnosti

eso-v-rukavu-rymr

7. 5. 2012 14:52
Re: to jsem se zase zdrave nasr....

jak konkurovayt cine, kde je clovek vsechno, jen ne svobodny? a kde o nem rozhoduji stranicke aparatay, ulicni vybory a kde se ani bez povoleni uradu nesmi prestehovat z vesnice do vesnice...? zrusit take vsechny svobody a lidi degradovat na otroky? pry konzervativbni svobodymyslna blondyna. tak tupa blondyna, ze se to nechce verit...

0 0
možnosti

Szkandera

7. 5. 2012 14:03
Výborně, skvělý článek...

Problém našeho nerůstu je samozřejmě, jen a pouze v nesmyslné byrokratické zátěži. Vždyť (dle dne daňové svobody) je výše celkové daně na hranici 60%... To je náš problém. [>-]

0 0
možnosti

Pavel Černík

7. 5. 2012 13:45
otázka není jestli ano nebo ne. Otázka je JAK?

"jak - to je to oč tu běží". Samozřejmě je konkurence vítaná, ale jak chcete konkurovat zemi, kde jsou náklady zlomkové oproti nákladům tady u nás? To samozřejmě nejde. Můžete říct "máme lepší kvalitu" , ale ona i ta čína dokáže produkovat kvalitní věci. sice už nebudou tak moc levné jako ty nejlevnější, ale pořád budou levnější než věci obdobné kvality vyrobené v česku nebo německu.

Bez srovnatelných podmínek nelze konkurovat. To je asi tak vše co k tomu říct...

2 0
možnosti

pilsener

7. 5. 2012 14:06
Re: otázka není jestli ano nebo ne. Otázka je JAK?

R^

0 0
možnosti

pilsener

7. 5. 2012 13:36
TK

Slečna nebo paní T. Kakosová, bývalá tisk. mluvčí jednoho mobilního operátora - nyní blogerka? :-)

0 0
možnosti

Karel Pipin

7. 5. 2012 13:14
Čína provádí řízenou hospodářskou politiku - o tom by se Vám

mohlo nechát zdát,

soudružko (považuji tuto soudruku za lidský typ, který zamořuje každou dobu. S nasliněným prstem opatrně čeká na to odkud fouká vítr, a pak jedná a prohlašuje svoje účelová a našprtané "moudra". Jedno jestli rudá nebo modrá. Prostě dělá bordel všude, kde ji z toho něco kápne.)

Čína a jižní Korea například NEJEN velkými cly chránily a chrání svoje firmy. Svedete si představit, že nejen díky této politice má relat. malá Korea na svém území sídla velkých nadnárodních firem?

O tom se Vám českým pravičákům, kteří jste zničili (teď mluvím o politicích a ideozích pravice) hospodářskou základnu této země, tím, že jste se o ni nejen odmítli starat, ale trestuhodně jste ji nechali na pospas zahraniční konkurenci a navíc rozkradli a prodali za babku.

Vaše mantry a představy o světě jako jedne džungli, kde silný požírá slabšího patří právě do té džungle, odkud Vy přicházíte.

2 0
možnosti