Tereza Kakosová

Prodám VV poslanecký hlas. Zn. výhodně!

7. 04. 2011 16:47:45
Poslanci Věcí Veřejných se postupně přiznávají, že za svůj poslanecký hlas a loajalitu inkasovali nemalé finanční částky. A ne jen nějakých usmolených pár set korun, jako se platilo za hlasy voličů v Krupce, ale pěkně hned několik set tisíc. Stali se tak průkopníky zcela nového trhu. Ten realitní se stále nemůže vymotat z krize, proto vzniká nový s poslaneckými VV mandáty.

Doufám, že trh s poslaneckými mandáty členů VV přispěje k transparentnosti české politiky i ke zvýšení finanční gramotnosti české populace. Prvním krokem by mělo být zveřejnění, kolik stojí konkrétní poslanecký mandát člena VV. Jak se ukazuje, trh je aktuálně utvářen poptávkou, respektive panem Bártou. Paní Kočí půl milionu, pan Škarka jen stosedmdesát tisíc, ostatní zatím svoji cenu tají. Voliči VV by tedy měli co nejdříve apelovat na své poslance, aby všichni uveřejnili částku, za kterou se dají koupit. Teprve pak si totiž mohou vypočítat provizi ze svého odevzdaného hlasu.

Téměř přesně před rokem řekl na adresu Věcí veřejných pan prezident následující: „... Věci veřejné jsou nebezpečím demokracie....“. Vývoj posledních událostí mu dává, opět, za pravdu.

A mimochodem by mě zajímalo, jestli poslanci z rozpadajícího se klubu VV odjíždějí do svých domovů opět tramvají, jako když jeli na první schůzi Poslanecké sněmovny. Myslím, že znám odpověď. Budiž nám, voličům, tato kauza tedy poučením, že bychom v příštích volbách měli dávat méně na formu a více na obsah.

Autor: Tereza Kakosová | karma: 22.23 | přečteno: 1390 ×
Poslední články autora