Diskuse

Ustupovat vyděračům, ani těm odborářským, se nevyplácí!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

daktr

9. 2. 2011 21:54
statečnost

"Smočit si, přilévat olej do ohně, přihřát si svou polívčičku" - to mě napadá při četbě článku, kde se autorka "statečně" přiklání k hlasu lidu, aniž by o problematice hlouběji uvažovala. Podobně jako "statečné" sestry: ambiciózní Jurásková využila situace ke svému zviditelnění. Hlas lidu již byl tou dobou jasný, takže jí to nic nestálo. Většina sester neměla ani potuchy o postoji, kterým ČAS mluvila jejich jménem a řada z nic s tím nesouhlasí. Takže to je spíš podlost, která se myslím nachází na zcela jiném místě sémantického pole, než kde je statečnost. O hlasu lidu snad ani není třeba hovořit v zemi, kde závist mívá často rozhodující slovo. Ostatně jaké emoce mluví z autorky?

0 0
možnosti
JB

jbuchtic

9. 2. 2011 8:31
Ach jo

Musím konstatovat, že takový guláš jsem už dlouho nečetl.

0 0
možnosti
JJ

clay

9. 2. 2011 0:14
máte to v hlavince trochu nesrovnané

"Už odvaha sester, které se postavily proti požadavkům odborářských lékařů, ukázala, že se píšou, svým způsobem, „reformní“ dějiny."

...ano sestry byly skutečně odvážné, jednak ty z ČAS, které se postavily proti své šéfce Juráskové a pak také ty z Unie sester: "Unie sester jako celek akci lékařů podporuje, ale každá sestra má vlastní, individuální názor na tuto problematiku. Jisté však je, že pokud se nezmění systém, nic se nevyřeší a dostaneme se do patové situace. Chápu lékaře, že nemohou ustoupit," uvedla předsedkyně Unie sester a zároveň zdravotní sestra na ARO v jihlavské nemocnici Dagmar Ryšavá.

Její názor sdílí i sestry v dalších nemocnicích. V Havlíčkově Brodě poslala skupina zdravotních sester dopis předsedům vlády, Senátu, Poslanecké sněmovny i ministru zdravotnictví.

0 0
možnosti
JJ

clay

9. 2. 2011 0:15
Re: máte to v hlavince trochu nesrovnané

Zachování dostupnosti péče je prioritou, hlásí sestry. "Nemůžeme říci, že bychom nebyli rádi za navýšení platů všem zdravotníkům, ale momentálně jde zejména o lékaře. Prioritní je v tuto chvíli zachovat dostupnost péče, stažení výpovědí lékařů a jejich návrat zpět. Musí být tudíž vyhověno hlavně jejich požadavkům," píší signatáři dopisu.

0 0
možnosti
M

mikilukas

6. 2. 2011 21:45
Terko,Terko!

nemusíš furt kopírovat zprávy z Hradu8-o!!

0 0
možnosti
E

echo.3

6. 2. 2011 20:26
Neustoupíme,

ani Vám, Kakosová!

       :o))

0 0
možnosti
DM

Aretta

6. 2. 2011 20:32
Re: Neustoupíme,

Nemusíte, vždyť odcházíte;-)

0 0
možnosti
SHI

sir Humprey IX.

6. 2. 2011 19:58
Jako bych to napsal já - díky :-)

0 0
možnosti
E

echo.3

6. 2. 2011 20:28
Re: Jako bych to napsal já - díky :-)

       :o))

Ale napsala to Kakosová.

Demagogické výkřiky.

0 0
možnosti
K

kaktusak

6. 2. 2011 18:57
Když je příliš slabý stát, jak to chce pravice,

tak mu nezbývá, než silným vyděračům ustoupit.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

6. 2. 2011 19:26
Re: Když je příliš slabý stát, jak to chce pravice,

Proč by musel? Pokud nechce zaplatit to co doktoři chtějí tak se holt bez nich musí nějak obějít. Jak to udělá to je výhradně věc státu. Doktoři nejsou naprosto povinni nechat se zaměstnávat ze menší mzdu než uznají za vhodné.

Stejně tak je stát nemusí zaměsnávat za vyšší mzdu než sám uzná za vhodné.

Je tovelice jednoduché.

Tiomu se říká SVOBODA ZAMĚSTNÁNÍ.

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe LLC

6. 2. 2011 18:02
Jste mladá, hezká, skoro jako p.Švorcová

v době největší slávy.

0 0
možnosti
M

modrobýček

6. 2. 2011 18:46
Re: Jste mladá, hezká, skoro jako p.Švorcová

Nezapomněl jsi na Naděždu Krupskou, bolševiku? To je trapárna

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

6. 2. 2011 17:55
Proč nechce ministr (TOP 09) ustoupit?

Protože se bojí, že ustoupí-li,  lidé si uvědomí svou sílu. Obávám se, že tato hra není o penězích pro doktory, ale o to, že si i pravicoví voliči řeknou, že není možné na jedné straně vykrádat státní kasu po miliardách a na druhé straně ji plnit zvyšováním DPH a osekáváním výhod především střední třídy (příspěvek na úroky z hypoték, daněním stavebního spoření, příspěvek při narození dítěte...). A tak by se mohlo stát, že se stále více lidí bude organizovat v odborech, jako je  tomu třeba i v Americe. Máme možnost jednou za čtyři roky "volit". Avšak stále si neuvědomujeme, že  vyjadřovat svůj názor nemusíme pouze tady na netu, kde to nikomu nevadí. Máme také možnost zakotvenou v Ústavě a to je právo na stávku. Lékaři toho využili, protože nemohou stávkovat v pracovní době, zvolili tento typ stávky a zdá se, že půjdou ostatním nespokojeným příkladem. Toho se pan Kalousek a jeho TOP opravdu bojí.

0 0
možnosti
M

magelan

6. 2. 2011 18:15
Re: Proč nechce ministr (TOP 09) ustoupit?

Ano, tohohle se tam mafiánská svoloč v parlamentu bojí ze všeho nejvíce. Občanské uvědomění si sebe sama by mohlo zamést s tím jejich 20 let budovaným systémem koryt a korýtek..

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

6. 2. 2011 17:44
Asi jsem šel zbytečně vysoko.

Uznávám, téma článku se týkalo jiných. Ale je ministr, nebo ti odbojní odbojáři, v jiné pozici?

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

6. 2. 2011 18:17
Re: Asi jsem šel zbytečně vysoko.

To je otázka kdo je v jaké pozici že...

Pokud se kdokoli cítí že práce kterou odvádí neodpovídá hodnotou výplatě kterou dostává má plné právo podat výpověď a prostě nepracovat za těchto podmínek.

0 0
možnosti