Diskuse

Ve školství raději Bátoru než NERV

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

kimos

8. 3. 2011 16:21
mate pravdu,tihle odbornici si spletly strany

mely radit Zelenym, nebo socanum...pravicovy je na tom jen ten nazev...:-)

0 0
možnosti
V

Valentina

8. 3. 2011 10:15
Černá je vlastně bílá?

Opravdu nechápu, jak můžete doporučení, které by pro ženy znamenalo daleko větší svobodu volby (dokdy zůstat doma s dítětem a odkdy se vrátit do zaměstnání) označovat za komunistické. Nebo snad když Vy usoudíte, že pro Vaše dítě a pro Vás je nejlepší zůstat doma co nejdéle, tak to chcete rovnou vnutit co obecnou zásadu i všem ostatním matkám s malými dětmi? A není to z Vaší strany poněkud totalitní postup? ;-O

Ještě k otázce, co to bude stát daňové poplatníky - pokud se matka svobodně rozhodne vrátit se do práce a dát dítě do školky (a bude mít tu možnost, protože školky nejsou), tak začne ze své práce platit daně, sociální a zdravotní a přestane brát rodičovký příspěvek. Navíc její návrat do práce bude snazší než když zůstane doma řadu let a pak plynule přejde na ÚP - a tím i levnější pro ostatní daňové poplatníky. Asi byste si tu finanční gramotnost měla také trochu oživit .....

0 0
možnosti
K

Kakosova

8. 3. 2011 16:07
Re: Černá je vlastně bílá?

Máte naprostou pravdu, že je zcela na svobodné vůli matky (a otce pochopitelně), kdy půjde do práce. Stejně tak, zda budou či nebudou mít děti vůbec. Proto nevidím jediný důvod, proč by jim ostatní měli platit ze svých daní nejdřív nejrůznější mateřské příspěvky a následně jesličky a školky. Systém předškolní výchovy (tedy dětí 3-6 let) je u nás navíc velmi dobře vybudován. Domnívat se, že hlavní problém našeho školství spočívá v tom, že děti mladší tří let jsou "uvrtány u matky" a nemohou se dostatečně kvalitně rozvíjet se svými vrstevníky, je podle mne prostě totálně pomatený! Chápu, že ze sociálních důvodů musí některé maminky bohužel dříve do práce, ale předpokládám, že rozhodnutí mít dítě bylo celou rodinou dostatečně odpovědně zváženo a není tedy důvod odpovědnost  přesouvat  na stát. Mohou se zapojit přece babičky. A pokud je práce maminky tak finančnělákavá, že nelze odolat, existují soukromé školky. Prostě děti do tří let se mají nejlépe s maminkou!

0 0
možnosti
MB

motýl bombardér

6. 3. 2011 21:04
pokud

nemáte chůvu, nechápu, v čem jsou školka a jesle komunistický přežitek.  8-o

0 0
možnosti
B

Brutvann

6. 3. 2011 18:21
Souhlas s autorkou !

R^:-)

0 0
možnosti
G

Gmur

6. 3. 2011 18:07
prazsje skolky nabizeji 11 tisic mist

Pražské školky nabízejí 11 tisíc míst, bojovat o ně bude 15 tisíc dětí

Zdroj: http://praha.idnes.cz/prazske-skolky-nabizeji-11-tisic-mist-bojovat-o-ne-bude-15-tisic-deti-1cv-/praha-zpravy.asp?c=A110224_1538273_praha-zpravy_sfo

Takze 5 tisice deti se nedostanou do skolky.

0 0
možnosti
OP

OskarPokorny

6. 3. 2011 17:58
Zbytecny boj

Ale vzdyt to neni nic proti nicemu. Ja sem zastancem toho, ze by deti meli byt behem tohoto kritickeho obdoby s matkou (psychologove na maji studie) ALE pokud je to matky prani tak by samozdrejmne mela moznost jit do prace a pak musibyt k tomu nutna infrastruktura. Vzdyt je to nadobrovolne bazi. Nechapu proc sevymezujete proti necemu, co je nabydnuto jako dobrovolne.Navic, kdyz posledni rpavicove vlady delaji vsechno pro to aby matkam materskou maximalne "osladili" a vyhnali je z ni co nejdriv. K panu Batorymu se nema cenu vyjadrova - staci se podivat na stranky iniciativy DOST a je akzdemu jasne, ze takovy clovek nema na ministerstvu do delat.

0 0
možnosti
DK

dakram1

6. 3. 2011 17:55
Víte..pokračování

Takovou školku může dělat vědecký ústav...nějaká vysoká škola...ale soukromník to na vesnici nebude ani náhodou..jednak splnit podmínky hygieny..apod...je finančně velice náročně....a určitě se do toho nikdo nepožene....tak jako ve všem hurá akce byla zrušit jesle...zrušit školky a teď mudrují...!!!!!!a babičky? probůh počítejte..pracovat mají do 65...to si tedy vnoučat nemohou užít...

0 0
možnosti
DK

dakram1

6. 3. 2011 17:52
Víte...

Jsem pamětnice....mé děti chodily do jeslí a školky....Na jedné straně propadáte výčitkám (které nám byly třeba vnucovány, ale jinak to nešlo)...babičky daleko..Vše bylo proto, že jsme musely "přispívat"...na pořízení bytu..vybavení..Já jsem si těchto zařízení vážila...protože jsem tvrdila, že leckteré děti se tak nemají ani doma...Nezlepšilo se nic...školky a jesle nejsou...většina matek také musí pracovat...a ty kecy...ať jsou podnikové školky...no to se musím upřímně zasmát..../.

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni

6. 3. 2011 17:47
...

Naprosto s Vami souhlasim. Diteti je nejlepe s matkou. Potrebny kontakt s vrstevniky mu matka muze zajistit, nikdo ji nebrani, aby jej doprovodila na piskoviste, do parku, do zajmovych krouzku ... Jenze to by pak z deti vyrustali sebevedomi, samostatne myslici lide, a to neni zadne vladnouci garniture po chuti.

0 0
možnosti
Z

zazzou

6. 3. 2011 17:16
Zásadně nesouhlasím

Problém je v tom, že v tuhle chvíli není možnost volby. Školek je nedostatek a přijímají děti až od tří let, ale jen některé, na všechny se nedostane. Jesle prakticky neexistují (s vyjímkou soukromých). Mám možnost pracovat na zkrácený úvazek. Můj dvouletý syn vyhledává společnost ostatních dětí a školku nebo jesle by vyloženě potřeboval, ale není šance.

Díky politice tohoto státu v oblasti předškolního vzdělávání NEMÁM VOLBU. Nemohu se rozhodnout, že se vrátím do práce dříve. Mnoho žen, kterým končí tříletá rodičovská, se kvůli nedostatku míst ve školkách nemůže vrátit do práce ani po těch třech letech. Nemusím asi připomínat, že pokud se matka nevrátí do práce ve třech letech věku dítěte, zaměstnavatel ji nemusí přijmout zpět.

Je podstatný rozdíl mezi komunistickým "všechny děti do jeslí, všechny matky do práce" a doporučením NERVu zaměřit se na předškolní vzdělávání a umožnit rodičům rozhodnout se, co je pro jejich rodinu nejlepší.

0 0
možnosti
G

Gmur

6. 3. 2011 18:09
Re: Zásadně nesouhlasím

Samozrejme!

R^

0 0
možnosti