Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

picky

9. 6. 2011 11:41
V zásadě souhlasím a karma,

ale poněkud mě konsternuje škatulkování na "socialisty" a "kapitalisty" nebo jinak pravičáky či levičáky. Jak jsme si již mohli všimnout, tak ani nezáleží na tom, ja je kdo pojmenováván, ale na každém člověku individuálně a darebák, podvodník a vyčuránek jím zůstane ať již je v ajkékoliv skupině.

0 0
možnosti

majklos123

9. 6. 2011 11:20
naprostý souhlas

Absolutně souhlasím s autorkou.

A v momentě, kdy se čistá pozice ČR vůči EU dostane do záporných čísel, tak rychle začít vymýšlet možnosti odchodu. Bohužel zde zatím není jediná politická strana, která by s euroskepticky laděným programem dokázala zaujmout větší množství voličů.

0 0
možnosti
R

Roman36a

9. 6. 2011 11:28
Re: naprostý souhlas

Tomu se říká pravá česká vyčůranost. To že silnější region podporuje ten slabší je na místě, protože jinak tomu slabšímu pochopitelně ujede vlak. Sotva může být konkurenceschopný někdo, kdo nemá prachy, když na tom samém trhu působí někdo kdo je daleko ekonomicky silnější. Přirozeně že né všude můžou být podmínky stejné, rozdíly je ale potřeba minimalizovat. Teď se očekává pomoc od nás těm slabším. Přirozeně tím nemyslím Řeky a pod.

0 0
možnosti
JV

Vosta Jindra

9. 6. 2011 11:08
To se nedá ani dočíst

Jediná fascinující věc je, proč lidi tohoto názoru mají univerzální touhu jej neustále publikovat, psát, žvanit a pořád dokola. Říct že dotace narušují morálku Čechů... tady žádná morálka nikdy nebyla, možná naposled ve 30. letech. Chce snad autorka tvrdit, že trh vytváří nějakou morálku? Ve skutečnosti ji deformuje, protože z lidí dělá tupé stádo, jehož kousky nemají jiný cíl, než si něco urvat. Neomezená volnost trhu působí stějně velké problémy jako jeho absence, ale to se na VŠE nedoslechnete. Dotace nejsou špatné ze své podstaty, ale je špatné - někdy - jejich použití. Rezignovat ale na jakoukoli politiku a vše ponechat na hře pár zbohatlíků, jako mezinárodní finanční trhy, rozhodně není recept na morálnější uspořádání lidské společnosti. Trhu, jako čehokoli jiného, musí být s mírou a jeho dopady se musí posuzovat racionálně, nikoli na základě vyčpělých ideologických klišé jako je marxismus nebo neoliberalismus.

0 0
možnosti
R

Roman36a

9. 6. 2011 11:21
Re: To se nedá ani dočíst

Jen bych dodal. Ta morálka byla ve třicátých letech leda tak ve filmech s Oldřichem Novým.

0 0
možnosti
PH

petrph

9. 6. 2011 11:03
nicméně nepoužívejte pojem dotace,

ale přerozdělování, což je základní činnost státu, popřípadě jakékoliv instituce jako takové. Neboli, my všichni platíme daně, z těch se posílají naše příspěvky unii, a zpátky se vracejí dotace. Pochopitelně, ne těm samým lidem, ne do těch stejných regionů, ne ve stejné výši...

0 0
možnosti
S

svann

9. 6. 2011 12:29
Re: nicméně nepoužívejte pojem dotace,

Autorka si ráčila nevšimnout že právě na tyto dotace jsou přisáti ti nejschopnější a nejfanatičtější zastánci kapitalizmu a pokud možno ničím neomezené svobody podnikání.

0 0
možnosti
JM

JardaM

9. 6. 2011 10:55
souhlas paní kolegyně

Popsala jste to přesně. Ode mně karma. Jen bych dodal. Myslím, že celý systém byl nastavován s vědomím, že tam kde jsou peníze na přerozdělování, tam je moc přerozdělovačů a tudíž i 3P. pohodlný život, prachy, prestiž. Oni to tak chtějí mít,. Oni=politická vrstva.

0 0
možnosti
S

svann

9. 6. 2011 12:32
Re: souhlas paní kolegyně

Oni=politická vrstva=podnikatelská vrstva(slušných podnikatelů se to netýká).

0 0
možnosti
MG

bitkar

9. 6. 2011 10:43
velka karma

nicmene zadat o dotace je spravny, penize tam davame a je tak zadouci, abysme si jich na dotacich vzali zpet co nejvice, ikdyz i to samo o sobe je spatny. Presto si myslim, ze nebrat si ty penize zpet by bylo hloupe. Samozrejme nejlepsi by bylo opustit EU.

diky za clanek.

0 0
možnosti
VN

Viktor N.

9. 6. 2011 10:44
Re: velka karma

ze samotné podstaty věci dotace pokřivují konkurenční prostředí!

0 0
možnosti
TV

t.varga

9. 6. 2011 10:34
souhlas

já jsem svého času žasnul, jak se tady proškoluje navzájem nová garnitura "project leaderů" zaměřená na účel získat prachy z dotací

0 0
možnosti
VN

Viktor N.

9. 6. 2011 10:33
EU dotace mohou za prohlubování krize

EU dotace mohou za prohlubování hospodářské krize.

Tady nejde o to, že prý mají všichni stejné šance (v reálu totiž stejné šance neexistují), ale jde o to, že najednou někdo doslova z nuly si pořídí nové strojové vybavení firmy, kdežto druhý na to své musel tvrdě vydělat a ve svých cenách musí mít zakalkulované splácení úvěrů. Pokud dostane do svého sousedství takového EU-vykuka, má o krach postaráno. Firma podporovaná EUdotacemi může (a taky to tak dělá) prodávat své výrobky na úrovni holých nákladů a tím se likviduje zdravé konkurenční prostředí. V konečném důsledku sice díky EU dotací vznikne pár nových pracovních míst (ale za jakou cenu!), na druhé straně jich mnohem víc zanikne díky krachu okolních firem.

Mimo to je nutno si uvědomit jednu zásadní věc — EU dotace jsou jen refundací peněz, které do EU odvádíme. Ovšem tím nic pozitivního nezískáváme…

0 0
možnosti

mluvčím sám sobě

9. 6. 2011 10:33
ode mne karma autorce

vnímám tuhle problematiku stejně, JŠ

0 0
možnosti
3

3dzery

9. 6. 2011 10:52
Re: ode mne karma autorce

Přidávám se.

0 0
možnosti
TP

Kluk ze Zlína

9. 6. 2011 10:32
Paní Kakosová žije kde? V matrixu?

"Jak je možné, že se oslavují města a vesnice, které pro sebe ukořistili dotace na výstavbu čističek, cyklostezek, chodníků nebo dětských hřišť? Jak je možné, že nejsou terčem posměchu a opovržení, že nedokázali vybrat dostatek peněz mezi svými?"

-

Jako že by si malá vesnice vybrala peníze na nové chodníky a osvětlení mezi sebou? Hm, tak možná za dvacet let. Ale spíš vůbec.

0 0
možnosti
VN

Viktor N.

9. 6. 2011 10:37
Re: Paní Kakosová žije kde? V matrixu?

EU-dotace jsou jen refundací peněz, které do EU musí náš stát odvést. Je to jen další přerozdělování, velmi socialistické přerozdělování.

Mimo to tyhle zakázky za EU dotace — víte jak funguje výběrové řízení na projekt financovaný EU? O kolik musí být předražený, aby zbylo na úplatky zprostředkovatelstkým organizacím? O kolik musí být předražený, aby se podělili všichni zainteresovaní kámoši, když z cizího to tak nebolí?!

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3101x
Hlásím se ke kapitalismu, ke konzervativnímu myšlení a k tradičním evropským hodnotám. Nahání mi hrůzu environmentalismus, multikulturalismus a Evropská unie. A nemám ráda tvrzení, že nikdy nevíme nic jistě, nikoho nemáme morálně hodnotit a svět není černobílý.

Seznam rubrik