Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rudick

17. 10. 2011 23:41
Nešťastné vyjádření

také si myslím, že se autorka trochu nešťatně vyjádřila o pracovním prostředí v Nokii. Pro práci inženýrů je důležité vhodné prostředí, podívejte se, co například vyvíjí ta slavná Čína - v zásadě nic, jen kopíruje výsledky západní intelektuální práce. Inženýr toho moc nevymyslí, když za ním bude stát dráb s bičem a křičet - vymejšlej, vymejšlej!

0 0
možnosti

rub.l

10. 8. 2011 10:55
Celkem s tím mohu souhlasit ikdyž...

Měl jsem zkušenost s typem takové firmy-obklopen  "přátelským, chápajícím..." prostředím-málem nebyl čas na práci, přitom je to prosté: ZA PRÁCI PENÍZE, NIC VÍC NIC MÍŇ (na saunu, posilovnu, team-building a jiné bonusy kašlu).

Bohužel jsou i opačné extrémy (minimální mzda, práce na černo, hysterický šéf).Souhlasím s tím, že se spousta věcí nesmyslně komplikuje, falešná slušnost, úsměvy... jsou nechutné.

Nokie odvedla dobrou práci, ale nic netrvá věčně, život jde dál :-)

0 0
možnosti

Pravy_Juice

16. 7. 2011 19:19
blogy paní autorky

jsou zásadně "černobílé" a značně jednoduché, psané bez hlubší znalosti věci. Jak správně někteří přispěvatelé v diskuzi naznačili, i jiné firmy dávají svým zaměstnancům luxusní podmínky a bonusy, a často jsou tyto firmy velmi úspěšné. Stejně tak spousta firem podporuje ekologistické aktivity, protože je to prostě IN a je to reklama - hlavně tedy na Západě. A zase, jsou to firmy úspěšné i neúspěšné.

Firma Nokia byla drahnou dobu na špici, na světě je celkem normální a je to i dobře, že místo na špici není "předplacené" do nekonečna, ale musí se o něj bojovat, protože nejen v komunikačních technologiích panuje tvrdá konkurence. Takže Nokia jde teď dolů (faktory pádu nehodnotím), ale vůbec to neznamená, že by se zase nemohla dostat na špici. Stačí vzpomenout Apple.

Na závěr - autorka si jako někteří další čeští "podnikatelé" myslí, že nejlepší zaměstnanec je ten, kterému se dává minimální mzda, žádná dovolená, žádné bonusy a makat bude do úmoru. Pravděpodobně ji imponuje Čína :).

1 0
možnosti

Pravy_Juice

16. 7. 2011 19:25
Re: blogy paní autorky

naštěstí dokonce i u nás existují firmy, kde si dobrých zaměstnanců váží, a vytváří jim dobré nebo i vynikající podmínky nejen pro práci ale i pro relax. Umordovaný, přepracovaný, vystresovaný pracovník totiž zvláště v oborech, kde je pracovním nástrojem hlavně mozek (kde pracuje autorka ? :) ), spíše firmě škodí, než že by ji vydělával peníze.

-

Ano, geniální řešení a nápady jsou jednoduché.... Vaše blogy a názory jsou jen jednoduché.... ;-)

1 0
možnosti

Brutvann

14. 7. 2011 15:47
krásná a chytrá !!!

R^[>-]

0 0
možnosti

Pravy_Juice

16. 7. 2011 19:19
Re: krásná a chytrá !!!

ani jedno :-P;-)

0 0
možnosti

zdeseny obcan

14. 7. 2011 13:21
firmy prochazeji cykly

Jednou se jim dari, jindy zase ne. Nokia na tom byla mizerne pred nejakymi patnacti dvaceti lety, skoro ji odkoupil Ericsson, pak se zase vzmohla a da se cekat ze cyklus se jeste nekolikrat zopakuje. Vyvozovat z kratkodobeho cyklu dalekosahle generalizujici zavery je hloupost. Jestli se da neco prognozovat tak to ze severani si s problemy umi poradit, tuhle schopnost jim muzeme jen zavidet.

0 0
možnosti

Cynyc_

14. 7. 2011 11:52
"Evropané se mezi sebou baví o dovolené,

Američané o kariérním postupu a Asiaté o příležitosti pracovat." To jen znovu ukazuje, že Evropa je mentálně nejvyspělejší.

0 0
možnosti

Jan Vrana

14. 7. 2011 12:12
Re: "Evropané se mezi sebou baví o dovolené,

Uhodil jste hrebik na hlavicku. Tedy, pokud je v poradku, ze ti mentalne nejvyspelejsi budou odkazani na 100% podporu tech mene vyspelych. Takovou mentalni vyspelost je tez mozno nazyvat degeneraci. Mne pripada tento druhy termin mene zavadejici.

0 0
možnosti

martin013

14. 7. 2011 11:10
Lžete

Nezlobte se, ale ve svém svatém zápalu lžete, až se vám od huby práší. Posilovny, zelené domy, oázy pro relaxaci, heliporty, to jistě není příčinou propadu Nokie. Pokud by to byla pravda, musel by strmě klesat i Google, studio Pixar, vývojáři z EA a dalších firem z oboru elektronické zábavy. Ničeho takového jsem si nevšiml. Naopak. Viděla jste někdy podmínky zaměstnanců těchto firem? Zřejmě jste zvyklá na ten náš zaprděný český dvoreček a tím vaše obzory končí. Nokia problém má, řekněme, že zaspala určitý vývojový cyklus. Ale rozhodně ji ještě neodepisujte, ani prosím negeneralizujte ve spojitosti s celou Evropou. To totiž nemá s konzervativním myšlením nic společného, když už tedy máte tu potřebu ho vytrubovat do světa ve svém profilu.

1 0
možnosti

Jan Vrana

14. 7. 2011 12:07
Re: Lžete

Domnivam se, ze autorka nelže, ale Vy se snazite jeji clanek ucelove dezinterpretovat. Jak spravne pisete, "Posilovny, zelené domy, oázy pro relaxaci, heliporty..." nejsou pricinou upadku, nybrz ztrata vule pracovat se spickovym nasazenim. To ale neni v rozporu s duchem clanku, jak jej ja chapu a se kterym ve vsech hlavnich rysech plne souhlasim. Potom ale tyto rekvizity a zelene divadélko pusobi opravdu depresivne. Pohybuji se v podobnem prostredi a setkavam se se zastupci stejne upadajicich donedavna slavnych firem, kteri objizdeji (obletavaji?) predni svetova golfova hriste a ve volnych chvilkach mezi turnaji obstastnuji sve dvorni dodavatele v okoli dotazniky o detske otrocke praci (ve Svycarsku), diskriminaci vsech typu mensin a boji proti globalnimu oteplovani, zatimco jejich kolegove zrovna planuji 100% outsourcing vyroby do Asie a odprodej dalsich casti firmy, aby toto smutne divadlo vydrzelo fungovat co nejdele.

0 0
možnosti

Renatus Karmín

14. 7. 2011 10:44
Evropa

prostě žije z obrovských rezerv, které nastřádala za dlouhou dobu v minulosti, kdy ještě lidé museli makat a kdy neměla na světě pořádnou konkurenci. Jakmile rezervy dojdou bude konec. A jednou dojít musí. Nejhorší je, že Evropa sama se z toho není schopna dostat. Asi stejně jako alkoholik sám pít nepřestane i kdyby stokrát chtěl. :-(

0 0
možnosti

petrph

14. 7. 2011 9:52
je to škoda,

Protože Nokia byla symbolem těch mobilů, které sloužily k telefonování. Což se o současných smartphonech za 10-15 tisíc tak moc říci nedá. Multimediální centrum, osobní počítač, digitální foťák, komunikátor pro fejsbůůk,ale jinak se s tím telefonuje stejně jako s mobilem za pár stovek, někdy i hůře...

0 0
možnosti

Lokutus13

14. 7. 2011 0:43
.....DOW JONES vs DOWN JOHN

"....v roce 2010 byla Down John Indexem vyhlášena společností s trvale udržitelným vývojem technologií...." ...od kdy INDEX něco vyhlašuje, INDEX nemá pusinku....nehledě na to, že to máte úplně blbě napsaný :-P;-D.....ha ha ha ha....

prej Down John Index......to je fór dne ;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Rodnok

14. 7. 2011 13:06
Re: .....DOW JONES vs DOWN JOHN

to je prostě Kakosová... symbol úpadku :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS