Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZMAP

Z mechu a pazdeří

1. 12. 2011 0:24
Vidím to podobně

Páter Halík je ostudou katolické církve. Šíří ve skutečnosti bludy, které nemají s katolickou naukou co dělat, ani s křes´tanstvím obecně. On má blízko k zenovému budhismu, tak ať medituje, ale neměl by vystupovat jako katolík či křesťan. To opravdu on není. Navzdory dosti přísné subordinaci si dovoluje kritizovat svého představeného, arcibiskupa Duku. Ten s prezidentem dobře vychází a to Halíkovi vadí. Přitom, na rozdíl od doby Havla, zde nejde o nějaký nezdravý vztah. Za Havlova prezidentování jsem získával pocit, jakoby katolická církev byla státní církví. Pan tehdejší prezident se tak choval. Na druhou stranu se nikdy k víře nedokázal ani přiznat, ani vnitřně přiklonit. Takže křesťan ne, ale katolík ano. Zde měl Halík nezdravé působení. Nepřivedl k Havlovi nějakého světce, ale pohanského kněze dalajlámu.

7 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

1. 12. 2011 0:31
Re: Vidím to podobně

Prezident Klaus určitou víru má, jednak to dává veřejně najevo a hlavně zastává tradiční křesťanské hodnoty. Např. jeho postoj k homosexualitě není nějakou fobií, ale jen tradičním dvoutisíciletým přístupem k této věci. Nakonec homosexualitu odmítal i judaismus a islám za ni trestá smrtí. U prezidenta jde spíš o hodnotové odmítutí, než že by těm lidem bral osobní svobodu.

Katolický kněz by měl z Klause jásat, ale Halík se může udávit nenávistí. Nevynechá jedinou příležitost, aby Klausovi neokopával kotníky. Výše nedosáhne a s bídou sahá po ty kotníky.

Současný prezident ke s katolickou církví dobrý vztah, přitom tu není ani náznak nezdravého slučování státu s cívrkví. Zdravé jak pro stát, tak i pro církvev. Z víry si ale odnáší hodnotvý systém, Halík má hodnotový systém z levicových hnutí, pak snad z pohanských náboženství a kultů, které ho neskutečně fascinují.

Přes určité výhrady ke Klausovi si říkám, kdo přijde po něm. Dobu Havlovu zpět nechci a ani něco v mírnější podobě na ten

6 0
možnosti
M

MickiTicki

1. 12. 2011 0:12
Archanděl Václav Klaus

3 0
možnosti
MS

Michal007

30. 11. 2011 23:56
Jednu věc děláte obdobně jako Halík,

- hodnotíte motivaci druhého. Podle psychologa J.Zemana můžeme hodnotit jednání druhého, ale ne jeho motivaci, protože nevidíme do jeho hlavy a často se zde můžeme mýlit. Halíkova kritika Klause je v mnohém věcná a občas ocení i jeho pozitiva, nicméně přinejmenším nevraživost je v jeho hlase patrná a hodnotí Klausovy motivy a vnitřní postoje.

Kam se ale hrabe na Vaše hodnocení Halíka!

5 0
možnosti
LS

Jednoho krásného dne ...

30. 11. 2011 23:28
jj ta nenávist z něj přímo stříká

jednu dobu jsem ho pozorně sledoval, i člověk s jinými názory může být zdrojem nových myšlenek, jenže nyní mě ta jeho zloba nepokrytě čišící z každého gesta nedělá dobře. navíc ten jeho školený mentorovací tón dělající z oponentů nezbedné uličníky už není k vydržení.

3 0
možnosti
L

lesicatko

30. 11. 2011 23:25
A nejaký link by na to nebol ?

Pre nás lenivejších, čo sa im nechce hrabať v archívoch ale chcú si overiť ako to s tou nevraživosťou je...

0 0
možnosti
F

Faustino

30. 11. 2011 23:32
Re: A nejaký link by na to nebol ?

Zajímavé, že Hájek (ten, co pochází z opice) tvrdí, že Halík nebyl vysvěcen. Mnoho linků ale svědčí o opaku. Tady např. jeden:

http://www.thueringer-allgemeine.de/web/zgt/leben/detail/-/specific/In-Erfurt-las-der-tschechische-Geistliche-Tom-s-Hal-k-1048042014

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3101x
Hlásím se ke kapitalismu, ke konzervativnímu myšlení a k tradičním evropským hodnotám. Nahání mi hrůzu environmentalismus, multikulturalismus a Evropská unie. A nemám ráda tvrzení, že nikdy nevíme nic jistě, nikoho nemáme morálně hodnotit a svět není černobílý.

Seznam rubrik